Разбра се как малкият Мехмед е стигнал сам до отдалеченото място-Намерили му обувчицата

вход през zajenata.bg
За Жената
Любопитно
Разбра се как малкият Мехмед е стигнал сам до отдалеченото място-Намерили му обувчицата
36731
Разбра се как малкият Мехмед е стигнал сам до отдалеченото място-Намерили му обувчицата

2-годишното момченце, което цяла Якоруда търси близо цяло денонощие, се е движило босо около 2 км. през гората преди да го намерят, а не се е придвижвало по пътя, по който разстоянието е досат по-дълго.

Това заявиха от полицията в Благоевград пред "Телеграф".  Малкият Мехмед е прегледан от служители на Съдебна медицина вчера и докторите са категорични, че не е било бито, малтретирано или насилено. Единствените травми по малкия герой са драскотини по крачетата и ръчичките, получени от храсти.  Още след изчезването на Мехмед плъзнаха различни версии.

Една от тях беше, че момчето е отвлечено. друга, че се е загубило, трета, че е възможно да са замесени роднините му.  От благоевградската полиция категорично ги отхвърлиха вчера, като заявиха, че данните до момента сочат - момченцето е тръгнало само през гората. "Детето е оставено без надзор за няколко минути. Къщата на семейството е последна и зад нея има пътека към балкана. Именно там открихме едната му обувка. Мехмед беше открит на около 2 км. от дома си", коментираха криминалисти.  В издирването на детето се включи лично и шефът на дирекцията старши комисар Дойчин Дойчинов.

Той участвал и в беседите със семейството, за да се съберат достатъчно следи, които да помогнат да го открият. Експеримент показа, че разстоянието в гората се изминава от възрастен за около 40 минути. На дете на 2,7 години би отнело часове. Легнало на земята и съвсем босо то беше отрито от горския стражар Муртаза Клечов.

  "Дадох му бонбон и се усмихна", не скри вълнението си той.  Психолози, които работят с детето, пък разкриха, че то не говори, а само се усмихва към момента.  Муртаза Клечов ще бъде награден за проявените човещина и благородство, съобщи вчера директорът на Югозападното държавно предприятие инж. Дамян Дамянов.

Той изрази и личната си благодарност и уважение към горския служител за достойната постъпка в извънредната ситуация. Наградата е пари, като сумата е 500 лв.  Клечов е с дълъг професионален стаж в системата на горите, а от 28 години е и стражар. 

Дай твоята оценка:
4 от 4 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft