 
                
            6 яйца
150 гр. брашно
100 гр. захар
1 бакпулвер
300 гр. сухо мляко
300 гр. сметана за готвене
200 гр. карамелени бонбони
1 литър сварено прясно мляко
Разбийте белтъците със захарта, а след това бавно добавете жълтъците един по един и продължете да разбивате. Към края прибавете брашното и бакпулвера, и прехвърлете тестото в кръгла тава с диаметър 24 см, покрита с хартия за печене. 
Печете блата на 170 градуса около 30 мин. 
След това отстранете хартията.
За заливката: 
Разтворете сухото мляко в малко от прясното мляко, за да няма бучки. Добавете цялото мляко и сладката сметана, и варете на слаб огън. 
Когато сместа започне да се сгъстява, дръпнете настрани, за да се охлади. 
В тортена форма с пръстен (в която сте пекли блата) сложете половината от млечната заливка и поставете отгоре охладения блат. Над него излейте другата половина от заливката.
Най-отгоре украсете с предварително разтопените карамелени бонбони с малко мляко. 
Тортата е много хубава и сочна, направо се топи в устата. По желание може да доукрасите с настърган бял шоколад или кокос, но и така е неустоимо вкусна!


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








