Рибарска гозба
1 (300 г) пъстърва
	1 глава кромид лук
	1 морков
	2 печени червени чушки
	150 г царевица от консерва
	50 г олио
	100 г ориз
	2-3 стръка копър
	2-3 стръка магданоз
	200 мл разреден рибен бульон (или зеленчуков)
	2 с. л. доматена салца
	чили сос на вкус
	30 г маслини
	• Лукът, морковът и чушките се нарязват на малки кубчета и се запържват в дълбок тиган с предварително загрятото олио.
	• След като зеленчуците омекнат, се прибавят оризът и царевицата.
	• Разбърква се и се разрежда с рибния бульон и размесената с чили сос доматена салца.
	• Оставя се да ври 15-20 минути на тих огън под капак.
	• Пъстървата се почиства, нарязва се на шайби и се запържва в 1 с. л. олио до златисто.
	• След това се поставя в чиния за сервиране и се покрива със задушените зеленчуци с ориз.
	• Рибарската гозба се посипва със ситно нарязания магданоз, гарнира се с маслини и се поднася. 


 
                             
                             
                             
                             
                             
                            







