Бързи рецепти с пъстърва

вход през zajenata.bg
141586

Пъстърва със сос

500 г филе от пъстърва
2 зелени чушки
2 червени чушки
1 глава кромид лук
400 г консервирани домати
2 скилидки чесън
100 мл бяло вино
1-2 ч. л. захар
дафинов лист
щипка смлян кимион
сол
смлян черен пипер
копър
магданоз

• Лукът и чесънът се нарязват на дребно и се запържват в олио за около 4 минути.
• Добавят се нарязани на ивици чушки и се разбърква.
• Похлупва се с капак.
• Огънят се намалява и сместа се задушава за около 4-5 минути.
• Прибавят се захар, щипка кимион и се разбърква добре.
• Оставя се за 2 минути.
• Прибавят се доматите (ако са цели се нарязват на кубчета), виното, дафинов лист.
• Посолява се и се оставя да къкри на тих огън около 15 минути.
• Рибното филе се нарязва на порционни парчета и се запържва в олио за 1-2 минути от всяка страна.
• Запържените парчета риба се прибавят към соса.
• Рибата със сос от чушки се задушава за 5 минути.
• Преди сервирането се поръсва с дребно нарязан копър (магданоз или друго).
• Гарнитура : с картофено пюре, бял ориз или препечени филии хляб. 

1 2 3 4 5 6 7
8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft