Рибена яхния с ориз

вход през zajenata.bg
Рибена яхния с ориз
admin
Добавена от: admin
5819
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4-5 с.л. олио
2 глави кромид лук
1 скилидка чесън
1 връзка магданоз
500 г домати (или 4 с.л. домате­но пюре)
1 ч.ч. ориз
1 винена чаша бяло вино
750 гр филе от риба
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
майоран и мащерка (ситно нарязани или сушени)
 

Залейте ориза с подсолена вода в съотношение 1:3 и оставете да се вари на бавен огън. Нарежете ситно лука и го запържете в загрятото олио, след което добавете накълцания чесън, нарязания магданоз, наситнените домати и задушете всичко до омекване. Щом оризът стане почти готов, отцедете го и смесете със задушените домати и бялото вино. Овкусете със сол, черен пипер и зелени подправки на вкус. Нарежете рибното филе на кубчета, добавете го към ориза и задушете още малко под капак до готовност на рибата (около 20 минути). 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft