 
                
            
	500 г овнешко месо
	1 глава лук
	1/4 ч.ч. ориз
	500 гр домати
	1 кг картофи
	2 люти чушлета
	100 мл олио
	магданоз
	черен пипер
	дафинов лист
	брашно
	сол
	Овнешкото месо се накълцва на ситно или се смила на кайма. Смесва се с измития ориз, ситно нарязания лук, черния пипер, наситнения магданоз и солта. Картофите се сваряват в подсолена вода.
	Доматите се настъргват и запържват в загрятата мазнина. От овнешката кайма се оформят кюфтета, овалват се в брашно и се пускат във врящия сос. Добавят се лютите чушлета, дафиновият лист, черен пипер и сол на вкус. Вари се до готовност на месото.
	Картофите се смачкват на пюре. В порционни чинии се слагат няколко лъжици от пюрето, до него - няколко кюфтенца, залети със соса. Ястието се поръсва с наситнен магданоз.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








