Самотната Коледа на една възрастна жена, чийто син не ѝ се обади за празниците

вход през zajenata.bg
За Жената
Родители
Аз пораснах
Самотната Коледа на една възрастна жена, чийто син не ѝ се обади за празниците
2093
Самотната Коледа на една възрастна жена, чийто син не ѝ се обади за празниците

Ако някога сте празнували Коледа или Нова година сами , сигурно знаете колко тъжен може да бъде празникът. Особено тъжно е, ако човек остане сам поради проблеми и кавги в семейството. Но как да преживеем този момент и да изградим взаимоотношения с близките.

Може би няма да можем да споделим с вас универсална схема за решаване на семейни трудности. Напротив, искаме да знаем вашето мнение по този въпрос. Героинята на днешната ни история е в трудна ситуация , поради която самата тя страда. Надяваме се, че можете да й дадете добър съвет.

НОВА ГОДИНА САМА

„Никога не бих си помислила, че някой ден ще празнувам Нова година сама. Преди всичко беше различно: Родителите ми бяха живи, съпругът ми още не беше заминал за друг и децата бяха доволни от всякакви дребни неща. И сега те са пораснали и живеят собствения си живот. Най-голямата дъщеря отдавна е заминала в чужбина. И синът ми се ожени наскоро.

Въпреки че живеем в един град, на практика спряхме да се виждаме. Всичко това поради факта, че със снаха ми не се разбираме. Паша ни представи миналата година, всичко се случи внезапно. Но първата среща беше достатъчна, за да започне да се тревожи. Юлия се държеше така, сякаш бях неин гост, а не обратното.

Нещо повече, в същия ден това момиче влезе банята и прекара там поне 2 часа, без дори предупреждение. И тогава се оказа, че тя има дързостта да използва всичките ми продукти за красота. Разбира се, казах на сина си всичко. Той само се засмя и след това явно й каза всичко.

Няколко дни по-късно много от нейните кутийки с козметике се появиха в банята и просто заеха мястото на моята. Просто помислете за това! И тогава Юлия започна безцеремонно да управлява кухнята. Тя взе всяка моя реплика с враждебност, казват, Паша също живее тук и й позволява всичко.

Проблеми със снахата

Един ден синът ми се прибра от работа и каза, че двамата с Юлия се изселват. Очевидно разбрах, че просто не мога да понасям повече. Шест месеца по-късно решиха да се оженят. Връзката им се разви твърде бързо, но не можах да направя нищо по въпроса. В крайна сметка това е техният живот.

Решиха да не правят шумен празник. Дойдох в кафенето, за да поздравя младите, макар че всъщност не исках да ходя там. 

По някое време  синът и съпругата му дойдоха при мен да поговорим. Момчетата се извиниха за всичко, което се случи в миналото, и помолиха да забравят миналите оплаквания. Признавам, че не очаквах това. Душата ми се почувства малко по-топла. Прегърнахме се и тогава си тръгнах, без да кажа на никого. И никой не забеляза това, сигурна съм.

Жалко, че след този инцидент отношенията ни не са се подобрили. Пашка имаше рожден ден и той реши да си купи кола на лизинг. Мислех, че би било чудесно да му подаря набор от инструменти: Ще му бъде полезен в бъдеще. Но снахата не го хареса, буквално ми се подигра, казва, защо са им нужни, колата е нова.

Синът ми се застъпи за мен, но неприятен послевкус остана. След това никога повече не идвах на гости на Паша и Юлия. Започнахме да се срещаме много рядко и Юлия предпочиташе просто да ме игнорира. И наскоро Паша практически не ми се обажда.

Тази година изкарах всички празници сама. Дори любимата ми Коледа! Много е болезнено да осъзнаеш, че очевидно в бъдеще ще бъде абсолютно същото. Може би трябва да установя някакъв контакт със снаха си? Но как, ако тя не може да ме понася, въпреки че самата тя има лош нрав? "

Редакционен съвет

Комуникацията между свекърва и снаха е деликатен въпрос. И, за съжаление, не винаги се получава така, както хората го искат. Разбира се, зависи и от двете страни, и по-специално от сина. Но понякога личната враждебност е толкова силна, че никакъв душевен разговор няма да помогне.

Чудя се дали някога сте се сблъсквали с подобни проблеми през живота си? Какъв съвет бихте дали на главната героиня на историята, която остана съвсем сама за Коледа?

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft