Сватбени обичаи, които носят щастие

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Сватбени обичаи, които носят щастие
1450
Сватбени обичаи, които носят щастие

Всички ние искаме деня на сватбата ни да бъде съвършен, но желаем и щастлив брак . Е, малко суеверие няма да навреди. Вижте, които са сватбените традиции, за които се смята, че ще донесат щастие на младоженците :

Старо, ново, назаем, синьо: В западната култура се смята, че булката трябва да носи нещо старо, нещо ново, нещо назаем и нещо синьо, което ще донесе щастие в семейния живот.

Червена рокля: В някои традиции се смята, че булката нощта преди сватбата точно в полунощ трябва да облече червена рокля , която символизира много любов в брака .

Чесън: Според стари поверия, чесъна не само предпазва от вампири, но предпазва и от уроки.

Златна монета в чаша червено вино: Младоженецът трябва да изпие чаша червено вино в къщата на булката, а на дъното на чашата трябва да има златна монета, която младоженеца запазва като символ на благосъстояние.

Гледка през пръстен: Ако иска да има щастие в брака, булката трябва да погледнете младоженеца през пръстен, когато той пристига в дома си, но трябва да внимава той да не я види, докато не влезе при нея в стаята.

Погача: Когато младоженецът отива при булката, свекървата по поръчка носи сладка погача. Тя се чупи над главата на младоженците, а след това се разделя на ергените и момите.

Ябълка : Ако иска да вземе булката, според традицията младоженеца трябва с пушка да удари ябълката, което семейството на булката е закачило на дърво.

Забранено обратно виждане: Когато булката си отива от дома си с младоженеца, ако иска да има щастлив брак не бива да се обръща обратно към дома си.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft