Светило в хирургията с гръмовни думи: Това са идиотите, виновни за рекорда по смъртност от К-19 у нас!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Светило в хирургията с гръмовни думи: Това са идиотите, виновни за рекорда по смъртност от К-19 у нас!
2318
Източник: blitz.bg
Светило в хирургията с гръмовни думи: Това са идиотите, виновни за рекорда по смъртност от К-19 у нас!

Професор Тома Пожарлиев е сред светилата в хирургията у нас. Специалистът с безброй операции, минали през ръцете му, разкритикува остро ситуацията с коронавируса у нас и вдигна пръст срещу виновниците за високата смъртност (припомняме, че цифрите у нас достигнаха рекордни стойности тази нощ).

Проф.Пожарлиев заклейми всички "специалисти", които не спират да разпространяват теориите си, че коронавирусът изобщо не е опасен.

Повод за гневния му коментар във Фейсбук стана днешният черен рекорд, който страната ни отбеляза в битката с коронавируса. За първи път от началото на пандемията България даде над 200 жертви за денонощие. 

Пожарлиев

"221 починали за денонощие в България за последните 24 часа! Това мултиплицирано за Англия, Италия, Испания , Франция би следвало да е 10 пъти повече - около или над 2 200 летални изхода за денонощие!", написа специалистът в мрежата. 

По думите му това е лесно за обяснение: 

- маските не пазят, могат да ви заразят, пречат ви да се изказвате

- Ограничават ни правата за контакти

- Това не е опасна инфекция, подобна на грипа, малко по- продължителна

- Не трябва да се ходи в болници, стойте си в къщи , пийите чай, яжте супи, ще се влошавате за малко, ще се оправяте и така няколко пъти, но ще оздравеете.

От всички глупости повтаряни многократно от “водещи” специалисти се стигна до днешната ситуация- най-засегнатата страна в света последните седмици. И кой е виновен за високата заболеваемост? Лекарите, болниците! Да, ама не.

Кой дава думата на такива “специалисти” и защо? Защото всеки имал право на мнение!", гневи се той. 

"Абе какво мнение - има правила в света как да се предпазваме от инфекции - маски, предпазни средства. Аз над 50 год работя в операционна зала и какво ще стане ако аз имам мнение, че това е глупост? Многократно говорих с колеги работещи в други държави. Никой не може да се допусне да говори подобни глупости по официалните масмедии", посочва проф. Пожарлиев.

"Боже пази Българие! Пази я от некачествени специалисти, идиоти и такива които им дават възможност да се изказват и управляват!", пише в заключение той. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft