Семпъл орехов сладкиш за всеки ден - простичка рецепта, но какъв божествен вкус!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Семпъл орехов сладкиш за всеки ден - простичка рецепта, но какъв божествен вкус!
Семпъл орехов сладкиш за всеки ден - простичка рецепта, но какъв божествен вкус!
734
Източник: За Жената
Семпъл орехов сладкиш за всеки ден - простичка рецепта, но какъв божествен вкус!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Старомоден сладкиш с орехи – прост и невероятно вкусен

Този класически десерт с деликатна текстура и богат ядков вкус, напоен с освежаващ захарен сироп с вкус на лимон, е перфектен избор за ежедневно удоволствие или семейни събирания. Ето какво ви е необходимо:

Старомоден сладкиш с орехи

Необходими съставки:

За тестото:

  • 4 яйца
  • 12 супени лъжици захар
  • 200 мл олио
  • 200 мл мляко
  • 12 супени лъжици брашно
  • 1 пакетче бакпулвер
  • 100 г смлени орехи

За сиропа:

  • 200 г захар
  • 200 мл вода
  • 3 резена лимон

Приготвяне:

Разделете белтъците от жълтъците.

Разбийте белтъците с миксер, докато се образува пяна, след което постепенно добавете 12-те супени лъжици захар и разбийте, докато се образуват твърди върхове.

Добавете жълтъците един по един и разбийте, докато сместа стане гладка. След това добавете 200 мл мляко и 200 мл олио и разбъркайте.

Смесете бакпулвера с 12-те супени лъжици брашно, след което постепенно го добавете към яйчената смес и разбъркайте с шпатула.

Накрая добавете 100 г смлени орехи и разбъркайте отново.

орехи в тестото

Снимка: YouTube

Изсипете сместа в тава за печене с размери 28 × 28 см, предварително намазана с олио и поръсена с брашно.

тесто в тават

Снимка: YouTube

Печете 20–25 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.

За сиропа: смесете 200 г захар и 200 мл вода в тенджера, след което оставете да заври.

След като заври, оставете да къкри 2-3 минути на среден огън, след което свалете от котлона и добавете 3-те резена лимон.

захарен сироп

Снимка: YouTube

Оставете настрана да се охлади.

Когато сладкишът е изпечен, оставете го леко да се охлади (за да не е горещ), след което го нарежете на кубчета и го залейте с охладения (или хладък) сироп.

нарязан блак

Снимка: YouTube

сиропиране сладкиш

Снимка: YouTube

Поръсете отгоре със ситно нарязани орехи и оставете да се охлади добре и да поеме сиропа. 

орехов сладкиш

Снимка: YouTube

сочен орехов сладкиш

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

сиропиран сладкиш с орехи

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft