 
                
            
	100 грама ядки (орехи, бадеми или други по избор)
	60 грама черен шоколад
	500 милилитра сметана с масленост 33%
	4 жълтъка
	3 супени лъжици захар на пясък
	10 грама ванилова захар
	2 - 3 супени лъжици кондензирано мляко
	1/4 чаена лъжица канела
	1/5 чаена лъжица карамфил
	1/5 чаена лъжица индийско орехче
	1/5 чаена лъжица сух джинджифил
	За украса: по желание шоколад, горски плодове, ядки и пр.
	Изпечете ядките и ги смелете. Натрошете и шоколада на малки парченца. Разбийте в продължение на 5 минути с миксер яйцата, захарта, ваниловата захар, кондензираното мляко, докато се получи кремообразна консистенция. Към нея добавете канелата, индийското орехче, джинджифила и карамфила, след това ядките и шоколада (може да сложите и захаросани плодове, пресни или замразени горски плодове, парченца портокал, мандарина, сушени кайсии, сушени сини сливи). Разбийте сметаната и я прибавете към получената смес.
	Застелете форма за кекс с фолио и изсипете сметановата смес в нея. Покрийте с фолиото и замразете минимум за 12 часа. След като извадите от фризера, прехвърлете десерта в чиния, изчакайте да се отпусне 5 минути и махнете фолиото. Украсата е по желание: разтопен шоколад, пресни плодове, още натрошени ядки и пр.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








