Содена питка
    
    
    
                
            
                21 Ноември 2012
            
            
            436363
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	400 гр. брашно
	1 ч. л. сода
	1 ч. л. сол
	500 ml кисело мляко
Брашното се смесва със содата и солта и се пресява. Добавя се мляко до получаване на меко тесто. Тестото се размесва умерено. Оформя се самун с дебелина 5 - 6 см. Слага се да се пече във фурна нагрята до 220°С за около 30 мин. При необходимост се завива с хартия, за да не прегори отгоре. Когато е готов, хлябът трябва да кънти на кухо при почукване с пръсти по кората. Веднага след като се извади от фурната се завива с кърпа и се оставя 10 - 15 мин.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








