 
                
            
	Доматите се разрязват на две.
	В голяма тава се поставят доматите,нарязаният лук на полумесеци, морковите (нарязани на кръгчета) и чесънът.
	Отгоре се залива със зехтина и се омесва внимателно, доматите трябва да останат долу (с дупето нагоре).
	Посипва се със сол, черен пипер и подправките.
	В предварително загрята фурна 200 С и се пече около 45 минути.
	Ако зеленчуците започнат да изгарят намалете фурната с 10-15 С.
	От готовите домати се маха кожицата с помощта на вилица.
	Изчистените домати и останалите зеленчуци включително сока, който се отделил по време на печенето се поставят в блендер.
	Запеченият доматен сос се приготвя до желаната консистенция.
	Може да бъде съхраняван седмица в хладилника, фризер - до 3 седмици.
	Вариации:
	- в готовия сос може да бъдат добавени маслини, каперси и пресен босилек
	- готовия сос може да бъде ползван за пиле или просто с филия хляб
	 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








