Спаначени сарми с варени яйца
	500 г спанак с едри листа
	6 сварени яйца
	150 г гъби
	1 ч. ч. ориз
	1 връзка пресен лук
	1 връзка магданоз
	3 моркова
	100 мл олио
	черен пипер
	червен пипер
	сол
	• Пресният лук се нарязва на ситно, морковите се рендосват.
	• Задушават се заедно в олиото под капак.
	• Добавят се измитите и нарязани на ситно гъби, а когато омекнат, се слагат оризът и подправките.
	• Запържват се няколко минути и се свалят от котлона.
	• В сместа се добавя и нарязаният на ситно магданоз.
	• Яйцата се нарязват на по 6 парчета всяко.
	• Взимат се по 2-3 спаначени листа, сипва се по 1 ч. л. от плънката и се слага по едно парче яйце.
	• Завиват се сармички и се редят в дълбока тенджера.
	• Заливат се с 3 ч. ч. вода и се варят 15-20 минути.
	• Спаначените сарми с варени яйца се поднася топли. 

                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            







