Лесни пролетни ястия

вход през zajenata.bg
104515

Спаначена супа


500 г пресен спанак
1-2 моркова
100 г ориз
1 картоф
1 глава кромид лук
1,5 л вода или зеленчуков бульон
2-3 с. л. заквасена сметана
зехтин
сол
смлян черен пипер
ситно нарязан магданоз


• В тенджерата се сгорещява 1 с. л. зехтин.
• Добавят се почистените и нарязани на дребно лук и моркови.
• Сипва се малко вода и зеленчуците се задушават, докато омекнат.
• Прибавя се почистеният и нарязан на ситно спанак.
• Готви се, като се разбърква често, докато се спаружи.
• Сипва се водата и се добавя нарязаният на дребно картоф.
• Супата се кипва и все оставя да ври 15 минути.
• След което се прибавя оризът.
• Отделно в малка купа сметаната се разбива с малко вода.
• Изсипва се в тенджерата и се разбърква.
• Оставя се да поври 5 минути.
• Подправя се със сол, черен пипер и се поръсва с магданоз.
• Котлонът се изключва, а супата се оставя да постои 10 минути, за да може оризът да набъбне.
• Спаначената супа се разпределя по чинии и се поднася. 

1
2
3 4 5 6 7 8 9 10 11
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft