На това място коронавирус никога няма да се появи

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
На това място коронавирус никога няма да се появи
10980
На това място коронавирус никога няма да се появи

Към днешна дата няма регистрирани случи на коронавирус само в 19 държави по света, ако се вярва на данните, които самите те предоставят.

Ако обаче има място, където вирусът никога няма да дойде, най-вероятно това е Науру.


На 12 януари, преди по-малко от три месеца, коронавирусът  беше ограничен предимно в Китай. Нито един случай на "Covid 19" не бе регистриран в други страни по света, пише BBC.

Малко по-късно вече вирусът се превърна в глобална пандемия, като се появиха случаи в Тайланд, Япония и Южна Корея, а след това и по целия свят. 

За няколко седмици едноцифрените случаи се превърнаха в "наводнение" на болните, застрашавайки здравните системи и живота на хората. Днес имаме над един милион пациенти от Непал до Никарагуа. Тъй като смъртният брой нараства и капацитетът на болниците се пренаселява, остава въпросът - има ли място в света, където няма вирус?


До 4 април 2020 г. в света останаха само 19 държави, които не са регистрирали нито един случай на „Covid 19“, според университета Джон Хопкинс.

Това са: Коморски острови, Лесото, Малави, Маршаловите острови, Микронезия, Науру, Северна Корея, Палау, Самоа, Американски Вирджински острови, Соломонови острови, Южен Судан, Таджикистан, Тонга, Туркменистан, Тувалу, Вануату и Йемен. Някои от тях, казват специалистите, все пак имат вируса, но също така и нерегистрирани случаи. Това е много вероятно например в Северна Корея и военния преврат в Йемен. 


Но определено има държави, в които вирусът все още не е пристигнал и това са предимно малки островни държави с много малко посетители, които да донесат заразата. Това разстояние означава едно: в тази епоха на правила за социално разстояние островните държави са естествени самоизолатори.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft