Стриди в сос Шампанско
    
    
    
                
            
                16 Януари 2012
            
            
            9211
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	24 бр. стриди
	1 с.л. масло
	1 с.л. лучени пера накълцани на дребно
	сол, черен пипер
	120 мл шампанско
	1/2 с.л. мента накълцана
	1 с.л. eстрагон
	2-3 стръка магданоз за декориране
Измиват се много добре стридите и им се изважда вътрешната част. В един съд се слагат всички изброени съставки, заедно със сърцевината на стридите и се задушават на слаб огън за 5 минути. Така приготвената смес се слага в черупките на стридите и се декорира с магданоз.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








