Супер метод за приготвяне на разсад за домати-расте 2 пъти по-бързо от обикновения начин

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Супер метод за приготвяне на разсад за домати-расте 2 пъти по-бързо от обикновения начин
38477
Супер метод за приготвяне на разсад за домати-расте 2 пъти по-бързо от обикновения начин

Всеки градинар мечтае да получи добър и силен разсад от домати, без да харчим много време и енергия. Отличен избор в този случай е методът за отглеждане на домати разсад без пикиране и при фитилно напояване.
Доматите трябва да бъдат разсадени при фитилно поливане, когато разсадът вече е готов с по няколко истински листа.

За пресаждане е необходима срязана наполовина бутилка.

Бутилката трябва да бъде отрязана, така че когато горната част е обърната с главата надолу, ще я поставите в другата част така, че самото гърло да не докосва дъното. Напълнете дъното на бутилката с вода около 2/3 от обема, поставете втората част на бутилката с гърлото надолу.
Всяко синтетично въже с дължина 15-18 см може да действа като фитил.


Увийте средната част на фитила с найлонов плик (това ще предотврати навлизането на пръстта във водата през отворената шийка на бутилката). Долната част на фитила трябва да бъде във водата, а горната впоследствие ще бъде в пръстта.

Поставете пръст в горната част на бутилката. Почти до дъното спуснете разсад и внимателно го поръсете с пръст. Поливайте почвата малко, така че корените веднага да започнат да получават нужната вода. За отглеждане на домати по метода на поливане на фитила, градинска почва или градинска почва, смесена с торф в съотношение 1: 1. Универсална почва за засаждане на домати по този начин не е подходяща.

При пресаждането на разсада трябва да се държи температура около 23 - 25 градуса. При температури под 18 градуса не се препоръчва да се използва методът за поливане с фитила, тъй като корените на доматите могат да замръзнат.

Можете да прехвърлите повече възрастен разсад в поливане на фитил. За тази цел  е необходимо да разклатите земната топка и да я смесите с новата земя.
Буквално 10 дни след прехвърлянето на доматите за напояване на фитила, разсадът значително ще се увеличи и ще бъде приблизително 2-3 пъти по-голям от разсада, засаден по обичайния метод. На снимката по-долу ясно се вижда, че доматите при напояване с фитил растат много по-добре. Това се дължи на факта, че хранителните вещества и водата текат към разсада без прекъсване.

Благодарение на фитила, доматите равномерно ще получат торове, което ще повлияе положително на растежа на разсада.

Други зеленчукови култури и цветя могат да бъдат прехвърлени на фитило поливане.
Въпреки факта, че почвата е постоянно в мокро състояние, гниене на корените и появата на различни видове мухъл не се наблюдават.

Можете да гледате подробната подготовка за процеса на отглеждане на домати чрез напояване с фитил във видеото по-долу:

Дай твоята оценка:
3 от 4 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft