Сусамови пилешки шишчета
    
    
     
                
            
                24 Септември 2012
            
            
            14358
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	пилешки гърди, около 400 г
	2 скилидки чесън
	2 с.л. зехтин (сусамово олио)
	1 с.л. мед
	сок от ½ лимон
	2 с.л. сусам
	Измийте филето и го сложете за 15 мин във фризера да стегне. Нарежете го на ивици. Пресовайте скилидките чесън и в купа смесете зехтина (сусамово олио) мед, лимонов сок. Поставете филето в маринатата и ги сложете за час в хладилника, като на няколо пъти разбъркайте. Нанижете филето на шишчета като лентичките прегъвате като буква S. Оваляйте ги в сусам. Пекат се на загрята скара или грил тиган, който е намзан с малко олио.
	Идея: между пилешките филенца може да сложете и пластове червена чушка, гъби или лук.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








