Тези аномалии в яйцата може и да са опасни за здравето - ето какво трябва да знаете:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Тези аномалии в яйцата може и да са опасни за здравето - ето какво трябва да знаете:
14551
Източник: blitz.bg
Тези аномалии в яйцата може и да са опасни за здравето - ето какво трябва да знаете:

Яйцата са един от продуктите в кухнята, без който не можем. Въпреки, че диетолозите от десетилетия спорят относно ползата и вредата от яйцата , все пак те си остават един от най-необходимите продукти за човешкото тяло.

Затова днес решихме да ви запознаем с няколко аномалии в суровите яйца , които могат да се окажат повече или по-малко опасни за здравето ни.

Сигурно сте забелязвали, когато чукнете суровото яйце в тигана или в купата за разбиване, че по него често има малки червени или кафяви петънца .

Тези " кръвни точки " са свързани с разкъсването на кръвоносните съдове в репродуктивната система на пилетата по време на овулация или образуване на яйцеклетки.

кафяви петна в яйцето

Друга причина за появата на тези тъмни петна е свързана с отлепване на стените и вътрешните тъкани на репродуктивната система на младо пиле.

червени петна в суровото яйце

Това нерядко явление обаче не трябва да притеснява консуматорите. Според експерти те са напълно безобидни, особено при определени породи пилета.

Тоест, яйце с малки петънца от кръв не е вредно за здравето, те просто показват, че е оплодено. Но ако в яйцето има много кръв, по-добре е да не го ядете.

Други аномалии в яйцата

  • Яйце с два жълтъка: по време на процеса на овулация може да се случи, че в пилето се образуват две яйца, което е доста типично, особено за младите птици. Следователно, ако това яйце е оплодено, тогава от него ще се родят две птици.

двоен жълтък

  • Черупка с грапавост или на вълни: тези деформации са с различен произход, от непълно образуване на репродуктивната система на пилетата.

грапава черупка

  • Бели петна в яйчния белтък: тази плътна нишка в белтъка или жълтъка показва, че яйцето е прясно. В допълнение, функцията на тези петна или нишки е да поддържат жълтъка в центъра.
  • Бели точки в черупката: те могат да показват излишък от калций, както и определени проблеми с репродуктивната система на животното. Това яйце обикновено е годно за консумация, но най-добре е да се консултирате с диетолог.
Дай твоята оценка:
3 от 4 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft