Тези храни никога не трябва да давате на домашните си любимци, защото те са отрова за тях

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Домашни любимци
Тези храни никога не трябва да давате на домашните си любимци, защото те са отрова за тях
2138
Тези храни никога не трябва да давате на домашните си любимци, защото те са отрова за тях

Големи, топли миловидни очи, които се молят само за една хапка... Размекват сърцето за части от секундата, а вероятността да им се устои граничи с абсолютната нула.

Да, точно така, става дума за любимите ни кучета, които сякаш са създадени, за да бъдат слабото ни място.

Казваме си, че какво толкоз ще стане, ако им дадем само една хапка от нашата чиния? Все пак обаче, трябва да сме внимателни. Тъй като някои от човешките храни са не просто вредни, а са отрова за четириногите ни приятели, пише newsweek.pl, цитиран от vesti.bg.

Ето кои храни не бива да им даваме в никакъв случай, колкото и умолително да ни гледат (а ние знаем, че те го могат).

 

Тъмен шоколад

По принцип, всички знаем, че на кучетата не се дава сладко. Най-вече шоколад. А натуралният шоколад може да се превърне в истински убиец, тъй като четириногият ви приятел не може да преработва алкалоидите, които се съдържат в какаото. В най-добрия случай може да бъде предизвикано повръщане и силна възбуда, но може да се стигне и до повишаване на температурата, треска и аритмия.

 

Сирена

Лактозата не е полезна за кучетата. И въпреки че в жълтите сирена и кашкавала са преработени, в тях се съдържат мазнини, които биха могли да предизвикат киселини. Едно парченце сирене може да предизвика газове и разсройство. Всички ние знаем, как могат да ни гледат четириногите емоционални манипулатори, докато ядем. И все пак, е необходимо да бъдем силни и да устоим на погледите им, защото в крайна сметка е за тяхно добро.

 

Грозде

Гроздето е истински убиец за кучето. След попадне в тялото му, то започва да действа като отрова: предизвиква болки в стомаха, повръщане, бъбречна недостатъчност и ако не се вземат спешни мерки, четириногият ни любимец може да умре до няколко дни.

 

Плодове и зеленчуци

Обелките от плодове и зеленчуци, биха могли да предизвикат затруднено дишане, поради велествата, които се съдържат в корите и семките на повечето плодове и зеленчуци

 

Бекон

Беконът със сигурност е вкусен за кучетата. Но заради факта, че съдържа изключително много мазнини, е вреден за жлъчката. Макадамия Макадамията, по-известна като австралийски орех, предизвиква в кучетата сънливост и нарушения в нервната система.

Учените все още не знаят на какво се дължи това.

 

Лук

Лукът съдържа алкалоиди, които предизвикват разстройсво, проблеми с дишането и кръвното налягане. Чесън Чесънът унищожава червените кръвни телца на кучето и може да предизвика анемия. Сурово тесто Суровото тесто, особено това, което съдържа мая, ферментира в стомаха на кучето ви и му действа като алкохол. Предизвиква нарушения в нервана система и реакциите му.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft