 
                
            
	1 кг телешко филе
	600 г картофи
	3 глави лук
	3 домата
	2 чушки
	5 супени лъжици мазнина
	1 1/2 вода
	сол
	черен пипер
	магданоз
	Изчистете от ципите на телешкото филе и го нарежете напречно на пържоли. Начукайте ги, посолете ги и ги поръсете с черен пипер.
	
	Обелените и измити картофи, лук, чушки и домати нарежете на филийки.
	
	Сипете в тенджера или пръстен гювеч 2 супени лъжици мазнина, наредете на дъното половината количества чушки, домати и лук.
	
	Прибавете половината картофи и ги посолете. Сложете след това пържолите. Върху тях наредете последователно останалите картофи, чушки, лук и червени домати.
	
	Посолете ястието, полейте го с останалата мазнина и 1 1/2 вода, поръсете го със ситно нарязан магданоз, захлупете го плътно.
	
	Варете го около 2 часа на слаб огън или го опечете във фурната.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








