Тиквени питки в сироп
    
    
    
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            6696
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	200 г тиква
	4 с.л. олио
	брашно, колкото поеме
	сироп от захарна тръстика, кленов сироп или мед
Тиквата се сварява и след като се изцеди се намачква на пюре. В кладенче от брашно се добавя загрятото олио и се смесва с тиквата. Замесва се и се добавя по малко брашно, докато се получи средно твърдо тесто (да може да се разточи). Разточва се лист тесто и с чаша се изрязват кръгчета. Пържат се в сгорещено олио. Поднасят се със сироп от захарна тръстика.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








