Бързи и вкусни ястия с ориз

вход през zajenata.bg
20222

Тиквички с ориз на фурна

2 с. л. олио
1 глава кромид лук
1 морков
2 тиквички
250 г (1 ч. ч.) ориз
сол на вкус

500 мл пилешки или зеленчуков бульон
1/2 връзка копър
Приготвяне:

• Фурната се загрява на 200 С.
• Лукът и морковът се обелват и се нарязват на кубчета.
• В дълбок тиган се сгорещява мазнината и се прибавят лукът и морковът.
• Пържат се 3-4 минути.
• Добавят се обелените и нарязани на кубчета тиквички.
• Запържват се за 5-8 минути, след което се добавя оризът.
• Ястието се пържи 2-3 минути.
• Прехвърля се в огнеупорна тава и се залива с бульона.
• Поръсва се със ситно нарязан копър и всичко се разбърква.
• Тиквичките с ориз на фурна се пекат 30 минути или докато бульонът изври.

1
2 3 4 5 6 7 8
Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft