Бързи и вкусни ястия с ориз

вход през zajenata.bg
94866

Ориз със спанак и гъби

Продукти:

200 г. бланширан ориз
400 г спанак
400 г гъби

1 малка глава кромид лук
1 ч. л. сол
1 ч. л. червен пипер
1 с. л. универсална зеленчукова подправка
600 мл вода
100 мл олио
Приготвяне:

• Нарязваме зеленчуците.
• Запържваме заедно лука и гъбите до златисто.
• Добавяме нарязания спанак и задушаваме докато омекне.
• Прибавяме бланширания ориз, след това солта, червения пипер и универсалната подправка и запържваме за около 5 минути, докато ориза стане "стъклен".
• Изсипваме 600 мл вода и варим на температура 200 градуса около 20 минути.
• Сервира се топло, може с една лъжица кисело мляко и айран. 

1 2 3 4
5
6 7 8
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft