Това са първите симптоми на рак!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Това са първите симптоми на рак!
140764
Това са първите симптоми на рак!

Ракът е един от най-големите убийци на човека в света. Чумата на 21-ви век ежедневно отнема огромен брой човешки животи. Засега няма лек за болестта, но шансовете за такова нещо са по-големи, ако се открие в ранен етап. Затова е важно да се знаят потенциалните симптоми.

Това са често срещани симптоми, които показват появата на рак в тялото. Експертите предупреждават, че те не трябва да се пренебрегват.

1. Необяснимо отслабване: Ако започнете постепенно да губите тегло, без да променяте начина си на живот, това може да бъде свързано с няколко вида рак, включително рак на панкреаса и стомаха.

2. Треска : Ако постоянно имате висока температура, това може да означава появата на лимфом или левкемия. Нормално е високата температура да се третира медицински.

3. Болки : Ако ви боли нещо може да има много причини. Но зачестилото главоболие може да бъде признак на рак на мозъка, а болките в гърба могат да се окажат  рак на дебелото черво или рак на яйчниците.

4.

Кашлица и дрезгав глас, който не спира: постоянната кашлица и дрезгав глас могат да бъдат признак на рак на белите дробове или гърлото.

5. Бучки по тялото : Ако забележите бучки под кожата посетете дерматолог. Бъдете особено внимателни, ако това е бучка в гърдите, тестис или в близост до лимфни възли. Не се страхувайте, ако имате възли на ръцете и краката. Това вероятно са безопасните мастните кисти.

6. Необичайно кървене : Това е един от многото признаци на рак. Кашлица с кръв може да означава рак на белия дроб, кръв в изпражненията се свързва с рак на дебелото черво и ректума, кръв в урината може да се дължи на рак на пикочния мехур, постоянното вагинално кървене може да се случи поради рак на маточната шийка

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft