Трите златни витамина, които намаляват риска от смърт при коронавирус:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Трите златни витамина, които намаляват риска от смърт при коронавирус:
1429
Източник: mila.bg
Трите златни витамина, които намаляват риска от смърт при коронавирус:

Вече повече от половин година светът е под клеймото на коронавируса . Той блокира икономиките на десетки държави и промени ежедневието ни, може би завинаги.

И въпреки, че учени от целия свят са заети с изучаването на новия вирус и последиците му, все още има много загадки, които предстоят да бъдат разрешени.

Използването на лични предпазни средства не е достатъчно, важно е да се укрепи имунната система. Според изявление на учени от Сингапур комбинацията на определени витамини може да помогне оптимално за това. Става въпрос за витамини В12, D3 и магнезий. Те особено трябва да се приемат от възрастните хора, което значително ще намали риска от смърт в случай на инфекция.

прием на витамини

Коронавирусните усложнения често възникват поради цитокинова буря, свръхвъзпалителен отговор на имунната система. Изследователите откриха, че витамин D защитава дихателната система, а магнезият подобрява усвояемостта на този микроелемент. Витамин В12 има благоприятен ефект върху чревната микрофлора. Всички тези микроелементи са безопасни за човешкото здраве и се понасят добре от организма.

Ползите от витамините при лечението на COVID-19 бяха доказани по време на проучването. Лекарите предписали витамини D3, B1 и магнезий за прием поне две седмици на 17 пациенти с възрастова категория 50 години. С използването на тези микроелементи рискът от усложнения значително намалял, независимо от наличието на съпътстващи заболявания. От групата на пациентите, приемащи витамини, само 17% се нуждаели от кислород. А от групата на пациентите, на които не са били предписани витамини, тази цифра била 62%. С две думи, назначаването на микроелементи е възможно да намали риска от усложнения с 3,5 пъти.

шепа витамини

Какъв дефицит на витамини води до усложнения с COVID-19?

Според статистиката по-голямата част от пациентите с диагноза коронавирус и недостиг на витамин D са имали фатален резултат. Това заключение направиха индонезийски експерти, които анализираха данните на 780 пациенти в местни болници. Сред повече от 98% от случаите количеството на витамин D в организма не надвишава 20 ng/mol. Сред пациентите с достатъчно количество микроелементи смъртността е била в рамките на 4%. Хората с нужното ниво на витамин D в организма имат по-силен имунитет и при липса на този микроелемент и съпътстваща инфекция с коронавирус прогнозите, за съжаление, не са обнадеждаващи. Тази теория беше потвърдена и от специалисти от Кеймбридж.

Максимална смъртност от COVID-19 се наблюдава в европейските страни с популации с ниски нива на витамин D. Значителна част от този микроелемент се произвежда в тялото под въздействието на слънчевата светлина. За попълване на дефицита също позволяват определени храни:

- тлъста риба;

- яйчен жълтък;

- натурално масло;

- витаминни добавки

Полезните храни в достатъчни количества трябва да се консумират от по-възрастни хора, защото с възрастта естественото производство на витамин намалява, дори при често излагане на слънце.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft