Трябва ли да има балове с приготовления като за сватба, да се изразходват толкова средства

вход през zajenata.bg
За Жената
Родители
Аз пораснах
Трябва ли да има балове с приготовления като за сватба, да се изразходват толкова средства
13862
Трябва ли да има балове с приготовления като за сватба, да се изразходват толкова средства

15 септември е отдавна отминал и учебната година вече е към края си.

Най-голям интерес, възхищение и съжаление предизвикват завършващите. Извънкласни занимания с преподаватели и подготовка за изпити, както и пътувания до университетите,  които отговарят на вашите интереси по време на отворените дни ...

Но има още едно важно събитие, за което всеки младеж, който завършва училищно образование, трябва да подготви - дипломирането в училище .

И днес ще говорим за този училищен празник, който често се превръща в подобие на селска сватба. И освен мнението на завършилите, малко хора питат “И защо?” Родителите ще решат за себе си, не го правят по-лошо от останалите, и ще плащат за всичко.
Бал
Подготовката за бала започва едва ли не още през септември и обхваща цялата последна и най-важна учебна година за абитуриента. Фотосесии, поздравителна програма с текстове, търсене на  рокли и костюми отвлича вниманието от най-важното - образователния процес.
- Предстоят изпити и преход в трудния живот на възрастните. Трябва да се учим и да усвояваме знания, за да се подготвим правилно за изпитите. Но не. Безкрайните приготовления за бала нямат край-Проби при фризьори, шивачи, организиране на заведение и домашни мероприятея, сякаш се стяга сватба, а не просто завършване на училище ...
Един баща се възмущава: “Нямаме нужда от това, по-важно е да се подготви както трябва за изпитите, които предстоят! То са снимки, то суматоха, сякаш не завършват всички училище-Какво му е толкова специалното!!!”
Зад тържествените маски се крие цялата тъпотия на събитието, в която родителите гледат на "внезапно порасналите" деца, и те се сдържат, за да не избягат с приятели, за да празнуват някъде далеч, където е тихо, спокойно и с малко хора.
Някой обявява, че балът е само веднъж в живота. Това е вярно, но наистина ли е необходимо да се харчат много пари за него? Например, възпитаници на едн училище даряват събраните пари за бала в местното отделение за кардиохирургия. Това дарение помага да се спасят няколко живота. Не си ли заслужава да се откажеш от скъп костюм или луксозна рокля, започвайки възрастния живот с добра кауза?
Организацията на бала се обсъжда на родителската среща. И тук някои искат лимузина, ресторант и цветя, както и отделен бюфет на последния разговор, фотокнига и филм, които трябва да се вземат, докато други уплашено гледат и се опитват да намалят цената, но в крайна сметка “нали печелят пари, за да направят живота на детето си по-добър!”
Защо родителите се опитват да изразходват толкова много пари за нещо ненужно? За да се помни? Така че това е завършване, то ще бъде запомнено във всеки случай. Дори и сега всеки родител лесно ще си спомни какъв е бил неговия бал. И е малко вероятно той да е включвал пътуване с лимузина из града през нощта ...
Родителите често спестяват пари цяла година, така че децата им да бъдат на празненството “най-най”. Този момент на гордост, зад който стои неоправдана сума пари. Попитахме едно 17-годишно момиче какъв празник би искало.

- Е, да си направя прическа , да се облека прилично, да си взема дипломата  и след това да отида на пикник със съучениците си. Да преспим в хижа, или хотел, където да се забавляваме и да копунясваме”- отговорила ученичка мечтателно.
И така оказва се, че децата искат нещо по-просто и по-чувствено в компанията на близки приятели. Родителите се опитват да покажат парите си, да облекат детето си по-модерно и да организират шумна “сватба” с фойерверки. Необходимо ли е?

Дай твоята оценка:
3 от 3 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft