Учените бият аларма: Тези масови лекарства Е ОПАСНО да се пият в жегата!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Учените бият аларма: Тези масови лекарства Е ОПАСНО да се пият в жегата!
2206
Източник: blitz.bg
Учените бият аларма: Тези масови лекарства Е ОПАСНО да се пият в жегата!

За милиони от нас приемът на животоподдържащи лекарства е ежедневие. Средствата на съвременната медицина не само правят живота ни по-лек, но и го удължават с години.

Дали обаче знаем всички странични ефекти и рискове от лекарствата, които приемаме по предписание на докторите всеки ден? Оказа се, че някои от най-използваните медикаменти крият огромен риск в горещото време

Експерти от САЩ и Германия публикуваха скорошна статия, в която разказаха кои лекарства е вредно да се пият по време на горещините .

Оказа се, че тези лекарства, които се приемат за облекчаване на коронарна болест на сърцето и намаляване на риска от инфаркт, могат да допринесат за инфаркт на миокарда при горещо време.

Става въпрос за аспирин, антитромбоцитни лекарства и бета-блокери.

Учените стигнаха до подобни заключения в резултат на анализ на 2494 случая на миокарден инфаркт, възникнали в град Аугсбург в Германия от май до септември от 2001-2014 г.

В същото време експертите отбелязват, че въпреки че откритата от тях връзка не доказва 100% вината за приема на лекарствата, сравнението на по-млади пациенти (от 25 до 59 години) с по-възрастни (от 60 до 74 години) показва, че сред тези, които приемат бета-блокери и антитромбоцитни лекарства, е установено, че са по-податливи на инфаркт, свързан с топлината.

И това при условие, че исхемичната им болест на сърцето не е била толкова изразена. Това вече показва, че лекарствата са тези, които могат да допринесат за инфаркт на миокарда, а не основното сърдечно-съдово заболяване (т.е. коронарна болест).

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft