Хич не ми ги хвалете с мръвка! Ще ви спретна такива постни сарми, че ум ще ви зайде! Тайната е в 1 съставка:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Хич не ми ги хвалете с мръвка! Ще ви спретна такива постни сарми, че ум ще ви зайде! Тайната е в 1 съставка:
Хич не ми ги хвалете с мръвка! Ще ви спретна такива постни сарми, че ум ще ви зайде! Тайната е в...
16138
Източник: За Жената
Хич не ми ги хвалете с мръвка! Ще ви спретна такива постни сарми, че ум ще ви зайде! Тайната е в 1 съставка:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако искате да си оближете пръстите наистина, опитайте тези постни сармички - изобщо няма да ви направи впечатление, че са без месо! Тайната е в 1 съставка, която именно прави вкуса им уникален. Ако постите за Коледа или просто искате да хапнете вкусно, но без месо, това е идеалната рецепта за вас - Тайната на най-вкусните постни сармички :

Тайната на най-вкусните постни сармички

Продукти:

  • 2 големи или 3 малки глави кисело зеле
  • 7 глави лук
  • 4 моркова
  • 300 гр.
ориз
  • 1 връзка магданоз
  • 2-3 зърна бахар
  • сол, подправки, черен и червен пипер
  • За соса смесете:

    • 150 мл доматен сок
    • 1 чаша вода 200 мл
    • сол, подправки, дафинов лист, черен пипер в зърно
    • вода според нуждите

    Пече се във фурната за 30 минути на 180 градуса, след което се намаля и се пече още 1,5 часа.

    Приготвяне:

    Запържете ситно нарязания лук, добавете настърган морков и задушете до омекване. Добавете измития ориз, подправете и разбъркайте. Сега е ред на счукания фино бахар - именно той придава уникалния вкус и аромат на зелевите сармички (независимо дали са постни или с месо). Накрая се добавя ситно нарязан магданоз.

    рподукти постни сарми

    Снимка: YouTube

    плънка сарми

    Снимка: YouTube

    Отделете твърдата жилка от зелевите листа и внимателно завийте сармички.

    завиване сарми

    Снимка: YouTube

    постна сармичка

    Снимка: YouTube

    В дълбока тава (най-добре глинена или чугунена) се нареждат ред зелеви листа, няколко дафинови листа и зърна черен пипер, след което се нареждат свитите сарми.

    сарми в тава

    Снимка: YouTube

    Отгоре се залива с приготвения от посочените продукти сос и се долива още малко вода, колкото да покрие сармите.

    сос за сарми

    Снимка: YouTube

    Покрийте със зелеви листа, сложете капак (или фолио) и печете общо 2 часа (30 минути на 180 градуса, след това намалете и печете още 1,5 часа).

    зеле върху тава

    Снимка: YouTube

    печени постни сарми

    Снимка: YouTube

    Да ви е сладко!

    порция сарми

    Снимка: YouTube

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft