½ отлежала франзела, нарязана на малки кубчета
	300 г пушен свински врат, нарязан на дребни кубчета
	1 малка глава лук, нарязана на ситно
	1 с. л. нарязан магданоз
	5 с. л. брашно
	2 ч. л. MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука
	2 яйца
	200 мл прясно мляко
	черен пипер на вкус
	за гарнитура:
	400 г кисело зеле
	2 с. л. зехтин
	черен пипер на вкус
	1 стрита люта суха червена чушка
	Пушеният врат и лукът се запържват в тиган с малко мазнина, докато се зачервят. Прибавят се хлябът и магданозът. Бъркат се няколко минути на огъня. След което се оставят да изстинат.
	Разбиват се яйцата с млякото и 1 ч.л. MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука.
	С яйчната смес се залива хлебната смес и се поръсва с брашното. Всичко се омесва и се оставя да почине 10 мин.
	През това време се слагат да заврят 3 л вода с 1 ч.л. MAGGI Вълшебен вкус 10 зеленчука. От готовото "тесто" се правят 12 топки, които се пускат във вряща вода.
	Кнедлите врят 15 мин. и се изваждат с решетеста лъжица. Сервират се със задушеното в зехтина кисело зеле, подправено с лютата чушка и черен пипер на вкус.

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








