Цитрусова шарлота
    
    
    
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            3352
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                
	Жълтъците, ароматните подправки, плодовите сокове, виното и захарта се разбиват на огъня, докато се превърнат в гъста маса.
	След отстраняването на сместа от огъня се прибавя накиснатият в студена вода желатин и се разбърква, докато се разтвори, а след охлаждането й се примесват разбитите на сняг белтъци.
	Сместа се изсипва във форма и се оставя да желира.
	Готовата шарлота се обръща в подходящ съд, гарнира се с кейковите резенчета и с разбитата с пудра захар сметана и се поднася. Украсата търпи вариации - може просто да се полее с топинг по желание или да се поднесе с топка от любимия сладолед.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








