1.5 кг телешка кайма
	3 глави червен лук
	4 скилидки чесън
	150 мл газирана вода
	1 ч.л. черен пипер
	щипка кимион
	1 с.л. червен пипер
	3 с.л. олио
	4 ч.л. бакпулвер
	сол
Каймата се поставя в дълбока купа, добавят се червения и черния пипер, кимиона, олиото, бакпулвера, газираната вода и сол. В кухненски робот се смилат червения лук и чесъна, и се добавят към каймата. Каймата се меси около 20 минути и се оставя за 30 минути в хладилник. Оформят се кебапчета, с дължина 10 см и дебелина около 1.5 см. Готовите кебапчета се оставят да пренощуват в хладилник, покрити с прозрачно фолио. Пекат се на силно загрята и добре намазнена скара.
	* По желание се добавя лют червен пипер в каймата.
	* Кебапчетата се пекат за кратко, за да се запази сочността им. 

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








