Черешови рогчета с пудра захар

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сладки
Черешови рогчета с пудра захар
Черешови рогчета с пудра захар
admin
Добавена от: admin
1505
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1ч.ч. бяло сухо вино
1ч.ч. свинска мас
1ч.л. сол
1ч.л. захар
3ч.ч. брашно
1 ванилия
1ч.ч. вишни от домашно сладко
100г  пудра захар

Брашното се пресява над пластмасова купа. Свинската мас се загрява за 1 минута в микровълнова печка. Към нея се добавят солта и захарта. Разбърква се да се разтворят съставките в горещата мас, след което се излива в средата на купата с брашно. Добавя се сухото вино, което трябва да е със стайна температура. Замесва се меко тесто, което се събира на топка. Разделя се на две или три топки. Фурната се включва да загрява. От всяка топка се разточва кора с дебелина половин сантиметър /може и по тънко/. Реже се на не много големи триъгълници. В средата на всеки се слага по 1 вишна. Навиват се на руло, като се тръгва от дългата страна към върха. По този начин те заемат формата на рогчета. Подреждат се в тавичка за печене. Пекат се до порозовяване. Овалват се още топли в пудрата захар. Подреждат се в купа. Когато изстинат, се покриват с прозрачно фолио, за да се запазят меки. Консумират се на следващия ден.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft