Ще бъде по-добре от купеното от магазина: Опитайте рецептата за ДОМАШЕН ВАНИЛОВ СЛАДОЛЕД

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ще бъде по-добре от купеното от магазина: Опитайте рецептата за ДОМАШЕН ВАНИЛОВ СЛАДОЛЕД
Ще бъде по-добре от купеното от магазина: Опитайте рецептата за ДОМАШЕН ВАНИЛОВ СЛАДОЛЕД
1476
Ще бъде по-добре от купеното от магазина: Опитайте рецептата за ДОМАШЕН ВАНИЛОВ СЛАДОЛЕД
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако харесвате ванилов сладолед, но рядко намирате такъв с автентичен вкус и черни точки, определено трябва да опитате домашно приготвения му вариант. Ванилията не е сред най-популярните вкусове на сладолед, защото е доста неутрална и често се комбинира с някои други, по-интензивни видове, но приготвена по този начин, ще бъде неустоима.

Ванилията се съчетава идеално с други лакомства, като топли браунита, печени круши или праскови, или като добавка към топли напитки като кафе.

А ето как да си направите най-вкусния домашен ванилов сладолед .

Домашен ванилов сладолед

Необходимо е:

  • 300 мл пълномаслено мляко (може да се използва и кондензирано мляко)
  • 6 яйчни жълтъка
  • 100 г захар
  • 200 мл сладка сметана
  • 1 шушулка ванилия
  • 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия за по-силен вкус (по желание)

Подготовка:

За начало пригответе голяма купа със студена вода и лед. В голяма тенджера смесете млякото и сладката сметана. След това вземете шушулка ванилия, разрежете я по дължина и изстържете семките с нож. Добавете семките и шушулките към млякото и сметаната, след което гответе на слаб огън, докато заври. Свалете от котлона и оставете да престои 10 минути, за да се смесят вкусовете.

Разбийте жълтъците със захарта в отделна купа. Постепенно изсипете топлата млечна смес към жълтъците, като бъркате непрекъснато. Когато получите еднородна смес, върнете я в тенджерата и гответе на слаб огън, като бъркате непрекъснато, докато се сгъсти. Накрая добавете екстракт от ванилия, ако искате по-силен вкус.

След това прехвърлете сместа в чист съд, след което я поставете в вече приготвения съд с ледена вода, за да се охлади бързо. Когато изстине, я сложете в хладилника за поне три часа. След това я преместете във фризера и разбърквайте сладоледа поне два пъти на всеки два часа, за да не се образуват ледени кристали по повърхността.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft