„Ехо на любовта“. Една жена всеки ден посещава метростанцията, за да чуе гласа на покойния си съпруг.

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Позитивни мисли
„Ехо на любовта“. Една жена всеки ден посещава метростанцията, за да чуе гласа на покойния си съпруг.
2190
Източник: За Жената
Снимков материал: Pinterest
„Ехо на любовта“. Една жена всеки ден посещава метростанцията, за да чуе гласа на покойния си съпруг.

Има любовни истории, които надхвърлят времето и пространството, те са станали известни и са запазени в историята благодарение на добродетели като жертвоготовност, безусловна любов и непоколебима преданост. Днес искаме да споделим с вас една уникална история за любов и преданост от Обединеното кралство, която завладя интернет.

Маргарет Макколъм, лекар от Лондон, беше омъжена за Осуалд ​​Лорънс, известният актьор.

Маргарет и Осуалд ​​се запознават през 1992 г., докато той работи за круизна компания в Мароко. Те живяха в Лондон до смъртта на Осуалд ​​през 2007 г. на 78-годишна възраст.

Жената беше съсипана след загубата на любимия си съпруг, но единственото място, където можеше да преживее щастливи спомени, беше метростанция Embankment, където тя седеше и слушаше гласа на Осуалд, чийто глас на запис казва съобщението „Внимавайте за празнината ” (забележка за разстоянието между влака и перона). В продължение на няколко години, от края на 60-те до средата на 70-те години, именно неговият записан глас произнася това съобщение.

Маргаред Лорънс

Снимка: Pinterest

Лондончани и редовни посетители знаят точно какво означава тази фраза: предупреждението за безопасност, което звучи на станциите на лондонското метро, ​​предупреждава пътниците да наблюдават разстоянието между влака и ръба на перона. Въпреки това, приятният мъжки глас от съобщението за сигурност на станция Embankment има специална история.

Рекламата “Mind the Gap” е доста известна в Обединеното кралство, но никой не си е представял, че гласът, който я озвучава, означава целия й живот на Маргарет. „Когато любимият ми съпруг почина, седях и чаках в метрото следващия влак, за да чуя гласа му.“ През 2012 г., когато аудиосистемата на метростанция е надстроена до цифрова, Маргарет е шокирана, когато не може да чуе гласа на съпруга си. Тя отправя запитване до компанията, която се занимава с това, и първоначално властите й отговарят, че не могат да интегрират записа на Осуалд ​​в новата система.

Маргарет Лорънс метро

Снимка: Pinterest

Въпреки това, осъзнавайки какво означава този глас за Маргарет, железопътната компания урежда тя да получи CD със записа. „Бяхме много развълнувани от нейната история, така че служителите не само успяха да получат копие от съобщението на компактдиск, за да може тя да го запази, но също така работят по възстановяването на въпросното съобщение на станция Embankment“, коментира Найджъл Холнес, директор на Лондонското метро. Тъй като системата за озвучаване вече е цифровизирана, изглежда почти невъзможно да се възстанови съобщението с гласа на Осуалд. Служители на метрото обаче се разравят в архивите и откриват стари касети, които са дигитализирани и реставрирани.

Така че тази история има щастлив край, защото ако някога посетите Лондон и по-специално Embankment Station, ще чуете, че гласът на Осуалд ​​Лорънс "живее" там и до днес. Това, което може да изглежда като просто съобщение за безопасност за мнозина, носи много щастие на един специален човек.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft