14 Август 2017
166503
Лозовите сaрмички са сред любимите нашенски ястия. Дали пълнежът им е с накълцано на дребно месо, с кайма, само постни – с булгур, ориз и сушени плодове, с ароматни подправки – джоджен, чубрица или копър, все е вкусно. Има различни начини за консервиране и запазване свежестта на лозовите листа така, че да можем да ги използваме в продължение на една година.
Използват се винаги пресни листа, без стари и твърди жилки, без наранявания на повърхността, както и преди лозите да са пръскани с химични препарати. Берат се само листата по върховете, те са сочни, зелени и се огъват лесно, без да се пречупи самият лист. Листата се изчистват от дръжките, за да са еластични при навиване.

Консервиране на лозови листа за зимата
Консервиране на лозови листа с осоляване
Лозови листа в буркани рецепта
Лозови листа във фризера рецепта
Лозови листа в буркани с джоджен и девесил
Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за кожата
Съвети за косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари