Нормално ли е да се ражда след 50-годишна възраст

вход през zajenata.bg
За Жената
Родители
Бременност
Нормално ли е да се ражда след 50-годишна възраст
14021
Нормално ли е да се ражда след 50-годишна възраст

По-голямата част от жените рано или късно решават: "Искам да стана майка . " Просто не всеки може да го направи. За съжаление желаната бременност не винаги идва. Съвременната медицина обаче позволява на дамите дори в доста зряла възраст да имат бебе . Точно това направи Каролин Нес, която стана майка на 58 години. Дали съжалява за решението си, разбираме по-нататък в материала.

ИСКАМ ДА СТАНА МАЙКА

Каролайн Нес е от Шотландия. Дълги години тя се опитваше да забременее, но не беше толкова лесно да го направи по естествен път. Лекарите вдигнаха рамене и предложиха на жената единствения възможен вариант. Но проблемът е, че тази процедура също има своите ограничения. И Каролайн просто не можеше да го задържи в Обединеното кралство поради зрялата си възраст.

Преди най-накрая да забременее и да има бебе, Каролайн се опитваше да има бебе в продължение на дълги 30 години. Тя беше омъжена, но връзката със съпруга й не се получи. На 40-годишна възраст, Каролайн беше решена да постигне своето.

Тя не успя да направи това в Обединеното кралство поради ограничения, свързани с процедурата за донорство на яйцеклетки. След това шотландката отиде в Индия, където правилата са малко по-различни. Там Каролайн успя да проучи база данни с различни донори. Сред жените тя избра млада 21-годишна индийка, а сред мъжете - евроамериканец.

Въпреки вече доста зрялата си възраст жената износи детето сама. Разбира се, имаше рискове, свързани както с бременността, така и с раждането. Каролайн обаче беше готова на всичко в името на желаното майчинство.

Момчето е родено в 37 седмица в резултат на планирано цезарово сечение. Сега Джавед е на 5 години, но все още не усеща разликата във възрастта с майка си. А самата тя често улавя любопитните погледи на минувачите. Всички я приемат за баба на момчето, но не и за майка.

Идеална възраст за майчинство

Разбира се, Каролайн вече мислеше какво ще се случи със сина й, когато тя си отиде. Кой ще се грижи за него? Първо, жената има по-малка сестра и тя ще вземе племенника си при себе си без допълнителни въпроси.

Второ, шотландецът има най-добър приятел. Тя е с 10 години по-млада от нея. Освен това жената присъства на раждането, защото тя, може да се каже, е един от най-близките хора за момчето.

И въпреки че Каролайн има план Б, тя няма да се пенсионира. Новосъздадената майка уверено заявява, че планира да живее щастливо досега. Тя е родена в семейство на столетници, така че просто трябва да се грижи за здравето си и да изпълни живота си със смисъл. Един от тях беше нейният любим син Джавед.

Има ли идеална възраст за майчинство? Без съмнение от гледна точка на физиологията е така. Живеем обаче във време, в което една жена може да стане майка буквално във всеки един момент. За това не винаги е необходимо да забременеете и да раждате бебе сами. Някой поема отговорност за дете от сиропиталище, например. И е прекрасно!

Основното е жената да има искрено желание да стане майка и всички необходими ресурси, за да осигури на детето всичко необходимо за щастлив живот. Днес има много примери, когато стават майки дори в най-зряла възраст. Често това се случва с публични хора.

Чудя се какво мислите за късното майчинство? Споделете вашите мисли в коментарите!

Дай твоята оценка:
1 от 2 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft