Това е нещо, което определено трябва да опитате. Месото става много сочно и меко, има страхотен вкус, топи се в устата.
Ето как се приготвят Най-сочните и крехки пържоли :
Първо, нарежете и овкусете пържолите от двете страни със сол, черен пипер, червен пипер и розмарин. Оставете маринарата да престои в хладилника така, колкото по-дълго, толкова по-добре. Подправките ще омекнат месото и ще проникнат по-дълбоко в соковете.
Снимка: YouTube
След това ги запържете за кратко за около 10 минути в олио, загрято на силен огън, от двете страни, точно толкова, колкото да се затворят порите и да се образува коричка, като същевременно останат сочни отвътре. След това веднага ги прехвърлете в друг съд с капак, добавете 300-400 мл вода, покрийте и ги оставете да къкрят на слаб огън за около час.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Проверявайте месото от време на време и добавяйте вода, ако е необходимо. Те не трябва да се варят, а да се задушават, което означава, че през цялото време трябва да имат малко вода, за да не загорят. След това пригответе соса, който е много лесен за приготвяне:
Смесете една чаена лъжичка фикс за кавърма или яхния (готов продукт от пакетче), 1 чаена лъжичка бульон на кубче и 100-150 мл вода. Добавете тази смес в тенджерата, когато месото е почти готово и течността почти се е изпарила, след което оставете да се готви още 10 минути, за да се смесят вкусовете.
Снимка: YouTube
Готовите пържоли поднесете с гарнитура по желание, залети с вкусния сос.
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!
Снимка: YouTube