Сочни пържоли се приготвят само така: месото само пада от кокала и се топи в устата

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сочни пържоли се приготвят само така: месото само пада от кокала и се топи в устата
Сочни пържоли се приготвят само така: месото само пада от кокала и се топи в устата
2892
Източник: За Жената
Сочни пържоли се приготвят само така: месото само пада от кокала и се топи в устата
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това е нещо, което определено трябва да опитате. Месото става много сочно и меко, има страхотен вкус, топи се в устата.

Рецептата е много лесна и проста, а резултатът е топящо се в устата месо, което буквално само пада от кокала.

Ето как се приготвят Най-сочните и крехки пържоли :

Първо, нарежете и овкусете пържолите от двете страни със сол, черен пипер, червен пипер и розмарин. Оставете маринарата да престои в хладилника така, колкото по-дълго, толкова по-добре. Подправките ще омекнат месото и ще проникнат по-дълбоко в соковете.

овкусени пържоли

Снимка: YouTube

След това ги запържете за кратко за около 10 минути в олио, загрято на силен огън, от двете страни, точно толкова, колкото да се затворят порите и да се образува коричка, като същевременно останат сочни отвътре. След това веднага ги прехвърлете в друг съд с капак, добавете 300-400 мл вода, покрийте и ги оставете да къкрят на слаб огън за около час.

запържени пържоли

Снимка: YouTube

пържоли в тенджера

Снимка: YouTube

Проверявайте месото от време на време и добавяйте вода, ако е необходимо. Те не трябва да се варят, а да се задушават, което означава, че през цялото време трябва да имат малко вода, за да не загорят. След това пригответе соса, който е много лесен за приготвяне:

Смесете една чаена лъжичка фикс за кавърма или яхния (готов продукт от пакетче), 1 чаена лъжичка бульон на кубче и 100-150 мл вода. Добавете тази смес в тенджерата, когато месото е почти готово и течността почти се е изпарила, след което оставете да се готви още 10 минути, за да се смесят вкусовете.

сос в месото

Снимка: YouTube

Готовите пържоли поднесете с гарнитура по желание, залети с вкусния сос.

сочни пържоли

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

крехки пържолки

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft