Здраве на зъбите и устата

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Здраве на зъбите и устата
7838

Знаете ли, че устата е едно от местата по човешкото тяло, което реагира най-бързо на формиращи се болестни състояния ? За да ви дадем по-ясна представа за това как тя ни информира за евентуални заболявания, ви споделяме следния материал. Ако забележите някои от следните симптоми, веднага се консултирайте със специалист.

Прозрачност по зъбите : Това означава, че имате прекалено съдържание на киселини в тялото. От тях идва и киселият вкус в устата. Причина за това може да бъде пикантната храна, вдигането на тежести, заемането на легнала позиция веднага след хранене. Прекалената киселинност в тялото може да предизвика ерозиране на зъбния емайл. За да подобрите състоянието си, ограничете приема на цитрусови плодове и газирани напитки.

Неравна повърхност на зъбите : Това състояние обикновено се предизвиква от прекалено много стрес. Оттук следва и начина за лекуването му - намалете стреса, колкото и трудно постижимо да ви изглежда.

Сухота в устата : Понякога това е симптом на автоимунно заболяване (синдром на Сьогрен), при което организмът не произвежда достатъчно влага. Има още доста причини, за това явление, така че не бързайте да се паникьосвате. Това, което е сигурно, е че сухотата в устата води до поява на кариеси.

Лош дъх : Освен от лоша лична хигиена, това състояние може да бъде причинено от редица други неща. Лошият дъх понякога е симптом на диабет.

Бледи венци : Може да бъде признак на анемия. Болестта се появява, когато в тялото има недостиг на желязо, в следствие на което хемоглобинът се понижава (отговорен е за червените кръвни телца). Във венците има много кръвоносни съдове, а когато споменатото е на лице, това се отразява именно на такива места.

Метален вкус в устата : Ако това усещане продължава повече от 2 дни, може да е сигнал за недостиг на цинк и минерали в организма.

Странно оцветен език : Като изключим обичайните случаи на променен цвят на езика след консумация на кафе или цигари, странното му обагряне може да е симптом на гъбична инфекция.
Така че не пренебрегвайте устата си и това, което се случва с (в) нея. Тя може да е предвестник на сериозни заболявания. Откривайки ги навреме, можете лесно да се справите с тях. 

Здраве
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft