Суши Хосомаки

вход през zajenata.bg
Суши Хосомаки
admin
Добавена от: admin
12916
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг ориз
80 г захар
150 мл ябълков оцет
50 мл соев сос
250 г захар
японски хрян Уасаби за намазване
кори от водорасли - Нори 
1 чушка
100 г сьомга
100 г гъби Шийтаке 
30 г сол  

Рибата се нарязва на тънки ленти. Оризът се измива, като се изплаква 5 пъти. Накисва се във вода в съотношение (1:1) за 40 минути, след което се сварява на тих огън. Оттегля се от огъня и се оставя да престои 30 минути под капак. Докато е още топъл, се овкусява с оризовата заливка.

С навлажнени ръце се взима 1 шепа от готовия ориз и се разпределя равномерно върху половин кора "Нори" (кората трябва да има правоъгълна форма). Нанася се пастата от хрян, отгоре се слага лента риба. С помощта на готварска (японска) розетка се навива на руло.

Гъбите се заливат с вода, колкото да ги покрие, нагряват се на котлон и се отпенват. Варят се, докато останат без течност, като периодично се овкусяват с маринатата. След като изстинат, се слагат в сушито вместо риба.

Рибата и гъбите могат да се заменят с чушка или краставица, нарязани на тънки ивици. Готовото суши се нарязва на хапки (рулца) и се подрежда в порционна чиния. Поднася се със соев сос. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft