Как парфюмът ни да трае по-дълго

вход през zajenata.bg
За Жената
Мода
Парфюми
Как парфюмът ни да трае по-дълго
8510
Как парфюмът ни да трае по-дълго

Хубавият аромат е визитната картичка на всеки съвременен човек, независимо дали е мъж, или жена. Затова съвсем не е чудно, че парфюмерийната индустрия създава нови аромати с всяка изминала минута.

Парфюмите, които са се произвеждали преди 100 години, нямат нищо общо със съвременните, които изветряват много бързо.

Това се дължи най-вече на факта, че в днешно време масово се използват тоалетни води, които са с разредена концентрация на ароматните масла и спирта.

И все пак, трайността на един аромат зависи и от естествената способност на веществата, които влизат в състава му. Най-бавно се изпаряват ориенталските аромати, след това дървесните, цитрусовите са със среден интензитет, а свежите миризми изчезват от кожата едва след няколко часа. Въпреки това, има няколко трика, с които може да задържите любимия си аромат по-дълго.

1. Впръсквайте върху точките на пулс

Със сигурност вече знаете кои са те – шията, вътрешността на китките и лактите, зад ушите. Тези местенца отделят повече топлина, благодарение на която ароматът се задържа по-дълго, а и се разпространява по-добре във въздуха.

Избягвайте да нанасяте от ароматната течност в областта на подмишниците и гърдите, тъй като там има висока концентрация на потни жлези, които могат да направят парфюма ви неузнаваем.

2. Нанасяйте върху влажна кожа

Не е тайна, че един аромат се изпарява много по-бързо, ако е нанесен върху суха кожа. Не е лош вариант да се парфюмирате непосредствено след баня, когато кожата ви е все още леко влажна и затоплена. Някои жени прилагат друга тактика – нанасят вазелин и едва след това впръскват от любимото си ухание.

За съжаление, това не оказва голямо въздействие върху интензитета на парфюма, тъй като ароматните масла не могат да проникнат в порите заради нанесения вазелин. Експертите в тази област съветват да използвате хидратиращ лосион на същата марка, за да сте сигурни в трайността на парфюма.

3. Не нанасяйте чрез допир

Всяка жена има свой характерен почерк, що се отнася до парфюмирането. Някои предпочитат да пръскат облак от любимото ухание и да преминават през него.

Парфюмерийните специалисти са на мнение, че трайността на един аромат зависи до голяма степен от начина на нанасяне. Желателно е той да се впръсква от 10 сантиметра разстояние, а след това да абсорбира в кожата сам, без да го разнасяте с пръсти.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft