6 приложения на содата, които определено ще ви харесат, а 1-то ми е любимо, стъклата в колата вече не ми се замъгляват

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
6 приложения на содата, които определено ще ви харесат, а 1-то ми е любимо, стъклата в колата вече не ми се замъгляват
2893
6 приложения на содата, които определено ще ви харесат, а 1-то ми е любимо, стъклата в колата вече не ми се замъгляват

Наскоро баща ми ме заведе на работа. Имах нужда от нещо от жабката, отворих и имаше пакет сода за хляб. За да бъда честен, това ме обезсърчи малко. Оказва се, че тя не е случайно там. За нея татко намира хиляда и една употреба. Разбира се, знаех, че содата е универсално лекарство, но че е чак толкова широко спектърна не предполагах...

Днес ще ви разкажем как содата за хляб помага да се справите със замъглените прозорци в колата и още няколко трика. Находка за всички шофьори

 

ЗАМЪГЛЕНИ ПРОЗОРЦИ В КОЛАТА

Замъглява ви се прозореца на колата ? Няма значение, особено ако в жабката ви лежи пликче със сода. Всичко, което трябва да направите, е да сложите сода за хляб в торба или чорап и да я поставите на удобно място в колата. Содата отлично абсорбира излишната влага. Благодарение на това стъклото вече няма да се замъгли и замръзне.

Содата също помага да се отървете от неприятните миризми в колата . Отново можете да оставите малко сода за хляб в пликче близо до източника на миризмата. За да сте сигурни, можете да разпръснете няколко пликчета из вътрешността на колата. Основното нещо е да не забравяте от време на време да сменяте содата в торбичките.

Освен това содата за хляб ще ви помогне при почистването на автомобила. Малките замърсявания е по-лесно да премахнете, отколкото да потърсите помощ от автомивка. И содата ще помогне най-добре за това. Тя е в състояние да премахне плаката от гумата. За целта смесете содата за хляб с вода в съотношение 1: 1. Получавате достатъчно гъста паста, която трябва да се нанесе върху повърхността за няколко минути и след това да се почисти с груба четка.

Каучукът след този продукт изглежда като нов. Това също ще помогне да удължите живота на вашите гуми поне с един сезон. Невероятно е колко много са позлите от содата за хляб .

Не използвайте обаче сода бикарбонат за почистване на външната страна на автомобила си, тъй като содата може да повреди повърхността и да остави драскотини по нея. Използвайте внимателно.

Содата е полезна и при спешни случаи, когато трябва спешно да направите мини-ремонт. Содата за хляб и суперлепилото заедно създават страхотен шев върху напукани пластмасови части. Просто трябва да залепите повърхността със супер лепило и да поръсите със сода за хляб отгоре. Задръжте за няколко минути - сега ще се задържи сигурно. Содата за хляб ще направи шева стегнат.

Всички пукнатини могат да бъдат запечатани по този начин. Баща ми дори поправи някак охладителната система. По принцип е възможно да се запечатат пукнатините на предното стъкло по този начин, но те ще бъдат забележими. Подходящ само като временна мярка.

Както можете да видите, содата е невероятен инструмент , без който един изтънчен шофьор не може  Например, сега винаги оставям чорапите си пълни със сода в колата си за една нощ. Вече забравих какво представляват мъгливите прозорци в колата. Вече сте сложили пакетче сода в жабката си, нали?

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft