Сложих 1 чаша вода в стаята и като видях какво се случи набързо наредих и по другите стаи

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
За Дома
Сложих 1 чаша вода в стаята и като видях какво се случи набързо наредих и по другите стаи
11348
Сложих 1 чаша вода в стаята и като видях какво се случи набързо наредих и по другите стаи

Болки в гърлото , кръвотечение от носа , и напукана кожа и устни  - това са само няколко вредни неща, които сухият въздух може да причини на телата ни. Също така е опасно за нашите домашни любимци и повечето стайни растения . Ето защо е толкова важно да поддържаме влажността в нашите къщи на подходящо ниво. И това е моментът, когато овлажнителят може да се притече на помощ и да превърне дома ви в удобно място за всички, а ако нямате такъв уред под ръка 1 чаша вода винаги върши работа.

 

Тук ние решихме да научите повече за това как един овлажнител може да подобри здравето ни и да ни помогне да се борим с дискомфорта, който влиза в домовете ни, заедно със сухия въздух. Ще се радваме да разгледате предимствата, които открихме.

 

1. Помага за борба с вирусите и бактериите.

Поддържането на ниво на влажност в помещението на  43% или по-високо помага да се предотврати разпространението на вируси. По-високата влажност може да деактивира до  86% от вирусите, които живеят във въздуха. Ако имате сух въздух в дома си, той сам по себе си не се разболява, но аерозолни капчици от кихане или кашлица живеят и процъфтяват при такива условия.


През зимата, когато радиаторът е включен, е трудно да се поддържа необходимото ниво на влажност естествено, така че овлажнителят, заедно с инструмент за измерване на  влагата , могат да свършат чудесна работа за поддържане на нивата в безопасност.

 

2.

Помага на кожата и косата ви да са здрави

Много сухият въздух е сериозен враг за кожата и косата. Влажността на закрито на ниво от  40% може да ви помогне да решите много кожни проблеми като акне, суха кожа, сърбеж и суха коса. Много дерматолози съветват пациентите си да овлажняват въздуха в апартаментите си, за да поддържат кожата свежа и здрава.

 

3. Улеснява оцеляването чрез кашлица.

Ако вие или вашето дете сте болни, най-досадното нещо, с което трябва да се справите, е тази кашлица, която може да бъде суха и непродуктивна поради сухия въздух. Този тип кашлица ви кара да се чувствате още по-зле, тъй като прекъсва съня ви и може да продължи до  2  месеца . Когато обаче добавите малко влажност към въздуха, това спомага на дихателните пътища, което прави кашлицата ви по- продуктивна . В резултат на това ще се възстановите по-бързо.

 

4. Помага, ако хъркането е вашият проблем.

Овлажнителите могат да помогнат при хъркането, предизвикано от дишането на сух въздух. Те могат да бъдат чудесен начин да помогнете на този досаден навик, често причинен от запушване на  носа и дразнене на гърлото.

Сухият въздух може да раздразни тъканите на носа и гърлото, причинявайки възпаление, което може да влоши хъркането. Освен това сухите и дехидратирани дихателни пътища имат по-плътна слуз , което може да увеличи повърхностното напрежение и да увеличи риска от хъркане.

 

5. Вашите домашни любимци също се възползват от овлажнен въздух.

Точно като хората, супер сухият въздух поради централното отопление е вреден за животните. Според ветеринарно мнение, домашен овлажнител или съд с вода върху радиатора може да попречи на котката ви от „котешка астма“. А за кучета, които може да страдат от така наречената „развъдна кашлица“, овлажняването на въздуха може да облекчи тази лоша кашлица.

 

6. Това е абсолютно необходимо за вашите дървени подове и мебели.

Дървените подове и мебелите може да се  свиват и подуват и това е най-вече защото им липсва влажност. Ако искате дървените елементи на дома ви да ви служат по-дълго, професионалистите съветват да държите мебелите от масивна дървесина при ниво на влажност до  45% .

 

7. Вашите растения ще са ви благодарни също

Понякога растенията се нуждаят от по-висока влажност, която не може да осигури вашият дом. Растенията са се развили естествено за дълъг период от време, за да оцелеят в обичайната си среда.
Например, някои растения се „хранят“ чрез постоянно подаване на  пари от въздуха. Опитът да поливате тези растения, вместо да ги овлажнявате, е като хранене на новородено бебе с твърди храни. Те просто не знаят как да ди ги вземат. За да помогнете на вашите растения да процъфтяват, трябва да  включите  овлажнителя от сутрин до обяд и това ще им даде най-добрата атмосфера.

 

8. Помага ви да спестите пари от сметки за комунални услуги.

Влажността кара топлия въздух във вашия апартамент да се чувства по-топъл, защото по-малко пот се изпарява от кожата ви. Така че може да не искате да включите отоплителната система на максимално ниво и да намалите сметката си за комунални услуги до известна степен.

 

9. Помага за предотвратяване на натрупването на статично електричество.

С правилно овлажнен въздух статичното електричество в дома ви естествено се разсейва. Статичното електричество обаче започва да се  натрупва,  когато въздухът е прекалено сух. Статичното електричество е най-често свързано с болезнени електрически удари, когато докоснете метална повърхност  . Поддържането на въздуха във вашия апартамент влажен ще ви помогне да избегнете тези проблеми.

 

10. Може да е от полза за възрастни и деца по време на сън.

Сухият въздух може да накара възрастните и децата да почувстват ефект на  „запушен нос“ . Друг проблем, който може да причини, е  кървенето от носа . Това може да доведе до прекъснат сън и цялостен дискомфорт през нощта. Поддържането на въздуха влажен, като поставите чаша вода под леглото си, помага на носа ви да дишате свободно през цялата нощ и да спите като бебе, без да се събужда до сутринта.

 

Как поддържате въздуха в дома си овлажнен?

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft