10 смешни грешки, които правим при мерене на теглото, заради които кантарът ни изкарва по-дебели:

вход през zajenata.bg
За Жената
Диети
10 смешни грешки, които правим при мерене на теглото, заради които кантарът ни изкарва по-дебели:
18867
10 смешни грешки, които правим при мерене на теглото, заради които кантарът ни изкарва по-дебели:

Ако се опитвате да отслабнете, то със сигурност поне няколко пъти седмично се теглите, за да забележите дори минимални промени. Когато цифрите бързо намаляват (в здравословни граници), вие се радвате. Но какво ще кажете за случаите, когато стрелката сякаш е замръзнала или дори е започнала да се движи нагоре? Може би теглото ви продължава да спада, но не забелязвате това поради грешки, които правите при претеглянето . Ето ги 10-те смешни грешки, които правим при меренето на теглото , заради които кантарът ни изкарва по-дебели:

Мерим се всеки ден

стенен календар

Ежедневното претегляне не е най-добрата идея, ако мигащите цифри имат силен психологически ефект върху вас. Скокове в тегло в рамките на няколко килограма са допустими дори и през деня. Постоянните колебания, особено в голяма степен, допринасят за производството на хормона кортизол, който от своя страна засяга захарта и мазнините.

Използвате дигитални везни

дигитален кантар

Въпреки факта, че съвременните цифрови устройства могат да покажат не само тегло, но и други параметри, тяхната точност е неясна. Факт е, че дори малките движения на везните могат да повлияят на калибрирането. Когато става въпрос за механични везни, можете да ги калибрирате преди всяка употреба, като получавате по-точни данни.

Не вземате предвид времето

термометър

Да, времето може да повлияе на теглото ви, или по-скоро на везните. Високата влажност и ниските температури могат да разколебаят калибрирането. В резултат на това кантарът ще покаже по-големи от реалните стойности.

Мерите се вечер

звездно небе

Може би искате да се претеглите след вечерния душ преди лягане, но това е фундаментално погрешно. Вечер теглото ви ще бъде по-високо от реалното. През деня сте яли и пили. Естествените колебания на теглото дневно са до четири килограма. Затова трябва да се теглите сутрин, веднага след като станете от сън и отидете до тоалетна.

Теглите се след душ

душ струя

Известно е, че човешката кожа е най-големият орган. Той отлично абсорбира течността. По време на душ кожата ви може да попие до три чаши вода, което, разбира се, ще повлияе на теглото. Освен това влажната коса е по-тежка от сухата коса.

Теглите се веднага след тренировка

електронна везна

Претеглянето веднага след тренировка е безсмислено упражнение. Везните ще покажат по-малка цифра поради водата, която сте загубили под формата на пот. Ако искате да разберете дали тренировката е имала полза, претеглете се на следващата сутрин.

Използвате различни кантари

кантар в банята

Ако използвате домашни кантари и такива във фитнеса, ще получите различни стойности. Поради въпросното калибриране, разликата може да варира до пет килограма. За да получите точен резултат, изберете една везна и се теглете само върху нея.

Мерите се малко преди цикъла

дамски превръзки

Менструалният цикъл силно влияе върху теглото поради задържане на течности в тялото. Точно преди да започне, течността се натрупва в тялото по-обилно, поради което можете да "спечелите" до 2 допълнителни килограма.

Не поставяте везната на правилното място

кантар на плочките

Обикновените санитарните везни са много капризни по отношение на повърхността, върху която ги поставяте. Тя трябва да бъде твърда и равна. Плочките в банята или ламината са страхотни, но от поставянето на линолеум или килим трябва да се въздържате.

Облечени ли сте?

мъж върху кантар

Ако искате да знаете колко тежите вие, а не любимият ви ангорски пуловер, съблечете се само по бельо (или най-добре голи), свалете си чехлите и обувките.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft