Кухнята ми е тясна и дълга, но с тези 11 трика ще я направите 2 пъти по- голяма и ще изглежда приказно (снимки)

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
За Дома
Кухнята ми е тясна и дълга, но с тези 11 трика ще я направите 2 пъти по- голяма и ще изглежда приказно (снимки)
2273

Съпругът ми и аз се преместихме в настоящия ни апартамент преди няколко години. Веднага трябваше да сменя окабеляването, тръбите, да изравнявам стените и пода. Да кажем, че сме били недоволни от оформлението. Тясната и дълга кухня беше трагична . За да я поправим, използвахме цялото си въображение.

Противно на стереотипите, дългата кухня се среща доста често и тормози много хора. Някои нови апартаменти също имат този проблемя. Следователно проблемът е широко разпространен и актуален за всички. Ето подбор от примери, които са ме вдъхновили лично как да се справим с това неудобство.

Как да направите тясната дълга кухня по-просторна

Основният проблем при тясната дълга кухня е, че винаги няма достатъчно място. Понякога е трудно за една домакиня да се обърне, а какво можем да кажем за гостите . Ето защо по време на подреждането й трябва да спазвате няколко правила:

Колкото повече светлина, толкова по-добре. Освен това, както естествеаи, така и изкуствена трябва да има

Дайте предпочитание на светлите цветове. Подобно на светлината, те визуално разширяват пространството.

Кажете НЕ на масивните мебели и декор.

Разделете кухнята на зони, очертайте ясно границите.

Но, както често се случва, има изключения от правилото. Ако искате да украсите дълга кухня в тъмни цветове, не се отказвайте от идеята. Използвайте повече обемни модели и дизайни с огледални повърхности. Адекватното осветление също играе важна роля.

Разбира се, ако имате тясна и дълга кухня , тогава е по-добре да прехвърлите зоната за хранене в хола или на балкона . Не се ограничавайте от масата и столовете, докато готвите. Особено ако на тях седят гости.

Как да подредим дългата кухня

Малка дълга кухня е най-добре да бъде направена в семпъл, дискретен дизайн. Спокойни пастелни цветове , минимален декор и функционалност на всеки детайл са добре дошли . Например, използвайте пространството под прозореца, за да поставите мивката.

Висящите рафтове добавят обем в интериора. Но ако не можете без тях, съпоставете ги по цвят като стените. Също така препоръчваме да използвате отворени метални рафтове . Те създават илюзията за разширено пространство.

Всъщност малка кухня е подарък. Почиства се по-лесно, по-лесно се движиш и намираш правилното устройство. За да не ви дразни най-посещаваната стая в къщата, изберете 2, максимум 3 цвята за нейната украса.

Нужни са и ярки акценти в малка кухня. В противен случай ще изглежда скучно и безинтересно. За целта изберете един контрастен цвят и го нанесете в различни части на стаята. Но внимавайте, не прекалявайте!

Стилна дълга кухня

Да, тясната дълга кухня може да бъде стилна. За да направите това, достатъчно е да определите посоката и как да търсите характерни детайли. Можете да направите кухня от 60-те години, барок, рококо и други. Основното е да знаете какво да спрете.

Щипка лукс също няма да навреди на кухнята ви. Добавете малко злато, кадифени материи и картини. Свежи цветя във ваза и плодове ще обогатят обстановката. Съгласете се, в такава кухня се чувствате като графиня. Особено, ако имате и чаша пенливо вино в ръка.

Както можете да видите, дългата кухня не е проблем. С правилния дизайн дори и най-малката стая може да се превърне в уютно местенце . Обичате ли вашата кухня? Какво я прави най-добрата? Споделете опита си с ремонт с нас и другите читатели!

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft