14 нови домакински трика за хитри домакини, ценящи времето си (снимки)

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
14 нови домакински трика за хитри домакини, ценящи времето си (снимки)
561
14 нови домакински трика за хитри домакини, ценящи времето си (снимки)

Според учените почистването е почти медитативен процес. Например, проучване, в което взеха участие 51 участника, показа, че миенето на чинии на ръка може да се разглежда като практика за насочване на вниманието, което насърчава вдъхновението и намалява нервността. Вярно е, че домакините, ангажирани с подобна „медитация“ няколко пъти на ден, едва ли ще се съгласят с това заключение.

Ние не обичаме да почистваме прекалено много време, въпреки мнението на учените. Ето защо, постоянно търсим нови трикове, с които да си опростим и ускорим този процес. И бързаме да споделим с вас 14-те най-неочаквани находки.

За да премахнете мръсотията на трудно достъпни места, нарежете кухненската гъба

Този трик е полезен например при миене на прозорци, когато трябва да премахнете мръсотия от тесни пукнатини, в които парцалът просто не минава. Прикрепете гъбата на желаното място, маркирайте бъдещите разрези с перманентен маркер и изрежете частта от пяната с макетно ножче, оставяйки твърдата страна непокътната

Прахът може да се събира от тесни прорези с помощта на прахосмукачка и ролка за тоалетна хартия

Ако тръбата на прахосмукачката не се побира в празнината, от която искате да премахнете прахта, направете импровизирана дюза от рулото на тоалетната хартия. Огънете картона, за да придадете на "дюзата" желаната дебелина: това ще помогне да почистите дори и най-недостъпните места.

 

Изсипете омекотител в тоалетната чиния, така че тоалетната да мирише добре

Професионалисти от почистващата компания измислиха друг начин да поддържат свежест в тоалетната. Ако нямате под ръка специален ароматизатор, можете да излеете омекотител за пране в казанчето. Продуктът ще потъне на дъното на резервоара и постепенно ще се излива с всяко пускане на тоалетната, разпространявайки приятен аромат в цялата стая.

 

За да проверите дали казанчето ви изтича, добавете оцветители за храна към водата

Ако водата от резервоара изтича в тоалетната, месечната сметка за вода ще се увеличи ненужно. За да проверите за течове, вземете торбичка с хранителни оцветители или степ (ярък прах е подходящ и за приготвяне на напитки като популярната през 90-те години). Изсипете праха в резервоара и изчакайте половин час, без да пускате водата. ⁣⁣ Ако цветът изтече в тоалетната, тогава е време да се обадите на водопроводчика.

 

Мрежести торбички, полезни за миене на загоряли съдове

От мрежата, в която се продават портокали и картофи, можете да направите гъба за миене на съдове. Според отзивите на потребителите, тя отлично премахва изгорелите мазнини от тиганите. Можете просто да навиете  мрежата на топче, да увиете още една и да ги закрепите с ластик.

 

Лепкавата ролка за косми за дрехи ще помогне да съберете фините боклуци от пода

Ролката, с която обикновено премахваме космите от дрехите, всъщност е незаменим в домакинството. С него можете да премахнете местната „авария“ - например, ако децата разпръснат нещо или разкъсат хартията на малки парченца. Също така е полезно за почистване на прах от тъкани.

 

Ако ви свършат антибактериални кърпички, намокрете тоалетната хартия в оцет

Белият оцет има изразен антибактериален ефект. Затова тоалетна хартия, напоена с него, е идеална за обработка на плотове, дръжки на вратите и всякакви други елементи, които трябва да бъдат дезинфекцирани. Между другото, нашите баби също прибягват активно до този метод

 

Четката за почистване на щорите може да бъде направена от всякакви щипки

Устройство за почистване на омразни ленти на щорите. Можете да го направите сами. Увийте 2 парцала върху щипците и ги закрепете с ластик. След почистване просто отстранете парцалите, измийте щипките и можете да ги използвате отново по предназначение.

 

Как да определите дали е време да почистите порта за зареждане на вашия смартфон

Проверете джаджата си - сигурно гнездото за зареждане отдавна се нуждае от почистване. За да определите дали това е така, поставете зареждащия проводник в порта. Ако не е щракнал и металната част е видима между телефона и намотката на жицата, тогава мръсотията е заседнала вътре и се намесва. За да я премахнете, увийте  малко памук върху клечка за зъби и внимателно я разходете по повърхността вътре

 

Изтърканйте пожълтялата пластмаса с лимонов сок 

За да почистите пластмасовия контейнер от упорити петна избършете замърсената зона с лимон или просто изсипете лимонов сок с вода вътре и разклатете. След това поставете контейнера на слънце и ултравиолетовият ще направят всичко вместо вие

 

Хвърлете играчките в съдомиялната машина

Противно на всичко, в миялната машина можете да миете не само съдове, но и, многобройни детски играчки и други малки пластмасови или гумени предмети. „Играчките могат да бъдат заредени в съдомиялната машина, ако са изцяло изработени от пластмаса (без плат, батерии или бутони, през които може да влезе вода).

 

Не забравяйте да почистите филтъра за съдомиялна машина от остатъци от храна

Преди да заредите съдове в машината, големи остатъци от храна трябва да се измият. Но дори и да правите това редовно, хранителните отпадъци все още могат да се натрупват във филтъра. Ето защо, не забравяйте редовно да го премахвате и почиствате.

 

Содата за хляб ще ви помогне да почистите и освежите дивана

Вакуумирайте дивана първо, както обикновено. След това щедро поръсете тапицерията с обикновена сода за хляб и оставете за малко. Содата абсорбира не само замърсяването, но и неприятните миризми. Остава само да я премахнете с четка или  прахосмукачка.

 

Петното от чаша на масата може да се отстрани с ютия

Ако върху повърхността на мебелите остане петно ​​от гореща чаша, ютията ще помогне да го премахнете. Поставете суха кърпа на това място, включете устройството в не твърде мощен режим (и без пара!) И гладете в продължение на няколко минути.

Имате ли други съвети в арсенала си, с които да се измъкнете по-лесно и по-бързо?

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft