16 неща, които ви състаряват с 10 години (снимки)

вход през zajenata.bg
За Жената
Мода
Модни Съвети
16 неща, които ви състаряват с 10 години (снимки)
37766
16 неща, които ви състаряват с 10 години (снимки)

Една от най-важните функции на грима и дрехите е да скрие недостатъците и да подчертае силните страни. Но много често, когато момичетата слагат лош грим или облекат дрехи, които не им отиват, те постигат обратния ефект и се превръщат в стари дами. С други думи, те изглеждат много по-възрастни, отколкото са в действителност.

Ние решихме да разберем кои части от външния ни вид ни карат да изглеждаме по-възрастни . След като прочетете тази статия, можете да проверите дали вашите дрехи или грим работят за вас или срещу вас.

 

1. Твърде много продукти за красота

Наличието на твърде много продукти за красота винаги прави цялостния външен вид да изглежда по-стар и по-тежък. Дори когато искате да изглеждате готино, по-добре не правете опушен грим, червени устни и подчертани скули. Когато гримът е прекалено ярък или неестествен, изглежда някак  разхвърлян . Важно е да се подчертаят определени области, но никога не бива да бъде ситуацията „или“, или.

 

2.

Бургундски дрехи

Това е просто: бордо е тъмен цвят и кара жените да изглеждат по-възрастни - ярките нюанси ви карат да изглеждате по-млади. Ето защо бордо винаги трябва да е  далеч от лицето ви . Класически микс ще бъде бордо пола или панталон с лека блуза или пуловер отгоре. Това облекло ще разтегне фигурата и ще добави малко лекота благодарение на правилното разпределение на цветовете. Ако имате бургундски топове, по-добре е да добавите нещо по-ярко по-близо до лицето си, като светла риза, шал или яка.

 

3. Класически дрехи от определени тъкани

Дрехите от туид и тюл винаги ще накарат жената да изглежда по - възрастна, отколкото е. Такива дрехи винаги са свързани с това, че са антични, така че трябва да бъдете изключително внимателни . По-добре е да носите гладки материали без много шарки, които между другото могат да направят тялото да изглежда по-голямо.

 

4. Солиден бизнес костюм

Хората, облечени в униформи и бизнес костюми, изглеждат по-възрастни . Такива дрехи са създадени, за да изглежда човек по-мъдър и опитен . Ако не можете да избегнете стандартен костюм, по-добре е да изберете ежедневни модели. Малки детайли като завити ръкави и различни цветни панталони и яке ще направят външния вид по-свеж.

 

5. Пускане на брадичката надолу

Тъй като главата винаги седи надолу , мускулите на лицето и шията стават атрофирани, така че кожата „плъзга“ надолу, образувайки втора брадичка и бръчки. В допълнение към това, лицето започва да изглежда тъжно, което също добавя допълнителни години. Ето защо, когато ходите, работите на компютър или използвате телефона си, опитайте да държите главата си нагоре. С течение на времето ще си създадете навик и няма да се налага да го контролирате.

 

6. Тъмна пудра или ружове под скулите

Много момичета слагат руж и тъмна пудра твърде далеч под скулите си, което прави бузите да изглеждат твърде ниски . Тази фина подробност ви кара да изглеждате по-възрастни. За да постигнете обратния ефект, можете да опитате да използвате по-светли нюанси и да ги поставите по-високо.

 

7. Седефено червило

Колкото по-възрастна е жената, толкова повече бръчки има и ъглите на устните започват да намаляват. И такива червила само подчертават всички тези промени, свързани с възрастта . Освен това, перлените червила често правят цялостния външен вид да изглежда по-евтин.

 

8. Грим на долните мигли

Твърде много спирала на очите винаги изглежда неестествено и разхвърляно. Това важи особено за долните мигли. Твърде много спирала кара външния вид да изглежда тежък и подчертава бръчките под очите . Освен това спиралата може да попадне на долния клепач и да създаде илюзия за тъмни кръгове. В повечето случаи не е нужно да слагате спирала на долните мигли - външният вид ще бъде по-отворен.

 

9. Тъмно червило

Тъмните цветове увеличават контраста с кожата и правят устните да изглеждат по - тънки, отколкото са в действителност. Освен това с възрастта устните ни губят подпухналостта и линиите им стават по-бледи и в резултат на това червилото се разпространява покрай очертанията. Нищо не ви кара да изглеждате толкова стари, колкото тъмното червило навсякъде.

 

10. Тънки вежди 

Тънките вежди бяха особено популярни в началото на 2000-те. Но дори и сега някои жени все още следват тази тенденция. И те не просто премахват космите, но всъщност правят микроблейдинг в тази форма. Но такива вежди неизбежно правят лицето да изглежда по-старо и очите губят изражението си, особено ако нямате допълнителен грим.

Когато правите перманентен грим за вежди, вашият татуист трябва да нарисува възможно най-естествените контури. Модата на веждите се променя всяка година. И ако все още имате естествена форма, винаги можете да промените нещо. 

 

11. Много ясен контур на устните

Много често очертаването на устните с молив се  свързва със старостта. Също така прави устните да изглеждат малки. За да изглеждате по-млади, уверете се, че нямате изчистени очертания - това ще направи устните да изглеждат по-естествени . Друга грешка е да покриете устните с молив и да ги оставите така. Това кара устните да изсъхнат и хората ще виждат всяка бръчка и пукнатина. Затова е по-добре просто да добавите блясък за устни.

 

12. Филцови шапки

Шапките от филц изглеждат старомодни и ви карат да изглеждате по-възрастни. Това важи  особено за тъмните шапки . Има обаче изключения - ако шапката е лека или дори ярка, това може да е чудесен избор. Какво носиш с него също има голямо значение.

 

13. Огромна чанта

Гигантска чанта, в която да приберете всичките си домашни неща, бързо превръща едно модерно момиче във възрастна дама, разкривайки колко далеч момичето е изостанало от тенденциите . По-голямата част от времето ви трябва само чанта със среден размер за всичките ви неща. Това е много по-елегантно.

 

14. Топирана коса

Пухкавата коса не винаги изглежда добре дори на много млади момичета. Такъв метод за стилизиране подчертава недостатъците на кожата, изкривява формата на лицето и ни кара да изглеждаме по-възрастни. За по-модерна визия можете да добавите малко разхвърляност - това ще направи лицето да изглежда по-меко и по-младо.

 

15. Масивни бижута

Ръцете с пръстени, върху които има огромни скъпоценни камъни, изглеждат масивни. Най-голямата опасност е, че подобни бижута ни връщат във времената на царете . В съвременния свят подобни бижута изглеждат остарели и добавят 10-15 години към онзи, който ги носи.

16. Огромна яка

През есента и зимата много жени предпочитат такива яки, но ги правят да изглеждат по-стари. Прекалено е тромаво и е трудно да запазите правилните пропорции на облеклото си. Освен това цялостният му вид ни напомня за нещо старо . По-добре е просто да покажете врата.

 

Дай твоята оценка:
2 от 7 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft