4 евтини и безопасни домашни убиеца на плесента и мухъла - бързи и безкомпромисни:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
4 евтини и безопасни домашни убиеца на плесента и мухъла - бързи и безкомпромисни:
2262
Източник: blitz.bg
4 евтини и безопасни домашни убиеца на плесента и мухъла - бързи и безкомпромисни:

Мухълът и плесента са едни от най-често срещаните проблеми в съвременните жилища. Качествената дограма, изолацията - колкото и да е странно, тези добри приятели на топлината в дома ни са приятели и на мухъла, т.к.

имат способността да задържат влагата, а където има влага, има и мухъл! Навярно не знаете, но в миналото при поява на черна плесен в дома, хората е трябвало да го изгорят? 

За щастие, времената се променят, а към днешна дата са открити няколко ефективни начина за борба с черната плесен

В следващите редове ще ви разкрием как точно да се отървете от нея и къде най-често се появява  опасният мухъл . Той е не само мръсотия или плака. Това са гъбички, които могат да причинят появата на инфекции или различни видове заболявания у човека

Последиците от наличието на мухъл в дома могат да са ужасяващи - да получите алергия, респираторно или кожно заболяване. Ето защо е изключително важно да се отървете от черната плесен. Ето няколко народни средства :

Меден сулфат

Разредете 100 гр. от него в 10 литра вода. С него може да третирате места, на които се е появил мухъл. Оставете го да действа 2-3 часа, а след това изплакнете обилно с вода и проветрете помещението.

Натриев хипохлорит

Това е отличен септик. Лесно се справя с микроорганизмите и гъбичките. След като третирате въпросната  повърхност с гъба или четка, го оставете да изсъхне напълно и чак след това изплакнете с вода и изсушете. 

Не забравяйте, че този препарат може да предизвика дразнене, затова е много важно да избягвате контакт с кожата и да използвате ръкавици.

Боракс

Естествен екологичен продукт, който няма неприятна миризма. Една чаша от него трябва да се смеси с 2,5 литра вода, може да добавите и оцет.

Нанесете разтвора върху засегнатите места с твърда четка и се опитайте да отстраните мухъла. Не е нужно да изплаквате след това. Той ще служи като защита срещу появата на плесен отново.

Водороден пероксид

Така нареченият перхидрол. Този продукт е безвреден, няма остра миризма и не предизвиква дразнене. С него може да обработвате всяка повърхност. 
3% разтвор се прилага върху засегнатите области с помощта на спрей. След 10 минути почистете повърхността от мухъла, а след това забършете отново със суха кърпа.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft