4 неща, които се случват с тялото ви, когато ядете бързо!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
4 неща, които се случват с тялото ви, когато ядете бързо!
2534
4 неща, които се случват с тялото ви, когато ядете бързо!

Бързото хранене не само намалява удоволствието от доброто хранене, но може да има и сериозно въздействие върху здравето ви. По-конкретно, може да се сблъскате с някой от следните рискове .

Увеличавате риска от затлъстяване

Бързото хранене е свързано с повишен риск от затлъстяване.

Ето защо не е изненадващо, че консумацията на бързо хранене е свързана с по-висок прием на калории. В едно проучване участниците, които са обядвали по-бързо за кратко време, са се чувствали по-гладни в сравнение с тези, които са яли по-бавно. Но защо се случва това? Бързото ядене на храна може да наруши чревните хормони, които помагат за регулиране на апетита.

Когато ядете бързо, увеличавате риска от диабет

Бързото хранене само по себе си не причинява диабет тип 2, но е възможно честото „бързо хранене“ да даде на тялото ви допълнителен тласък в тази посока. В голямо проучване мъже и жени на средна възраст без диабет, които съобщават за преяждане, са изложени на повишен риск от инсулинова резистентност. Това състояние, при което тялото не използва инсулина ефективно, може да доведе до диабет с течение на времето. Разбира се, както видяхме по-горе, бързото хранене е свързано със затлъстяването, а затлъстяването е основна причина за инсулинова резистентност.

Вие увеличавате риска от развитие на метаболитен синдром

Инсулиновата резистентност е тясно свързана с метаболитния синдром. По-специално, бързоядците са склонни да имат ниски нива на HDL („добър“) холестерол. Това са двата рискови фактора, които съставляват метаболитния синдром и често са признаци на сърдечно заболяване.

Когато ядете бързо, увеличавате риска от гастрит

Консумацията на бързо хранене също се свързва с остър ерозивен гастрит, възпаление, което разяжда лигавицата на стомаха и увеличава вероятността от пептична язва. Възможна причина за това? Хората, които консумират храна бързо, са по-склонни да преяждат. А преяждането кара храната да се задържа по-дълго в стомаха, излагайки стомашната лигавица на повече стомашна киселина.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft